HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Irak Cumhurbaşkanlığı'ndan Türkiye'ye: Öcalan'ı ve HDP'li vekilleri serbest bırakın'

Irak Cumhurbaşkanlığı'nın Abdullah Öcalan ve tutuklu HDP'li milletvekillerinin serbest bırakılması gerektiğini söylediği belirtildi.

'Irak Cumhurbaşkanlığı'ndan Türkiye'ye: Öcalan'ı ve HDP'li vekilleri serbest bırakın'

Irak Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Abdullatif Cemal Reşid tarafından yapılan yazılı açıklamada "Türkiye yönetiminin, Kürt partilerinin bazı parlamenter ve yöneticilerine yönelik baskıcı tutumunu en sert şekilde kınıyoruz. Bu antidemokratik tutumlar, mücadele yürüten Kürtlere karşı yeni bir şey değil" gibi ifadeler kullanıldığı kaydedildi.

'TÜRKİYE'DE KÜRT HALKININ MEŞRU HAKLARINA KAVUŞMASINI BEKLİYORUZ'

Rudaw'a göre Abdullah Öcalan ile HDP Eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ ve diğer parlamenterlerin tutukluluk hallerinin son bulmasının da istendiği açıklamada "Demokratik ve parlamenter yaşamın sürmesi, bütün ihlallerin son bulması ve Kürt demokratların serbest bırakılmasını talep ediyor, Türkiye'de Kürt halkının meşru haklarına kavuşmasını bekliyoruz" denildi.

Açıklamada ayrıca "Türkiye'den, Kürdistan Bölgesi ve Musul Vilayeti'ndeki güçlerini çekmesini, Irak'ın içişlerine karışmaya son vermesini istiyoruz" denildi.

ANKA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler