HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Irak komutanı: Musul için sıfır saatini bekliyoruz

Irak Terörle Mücadele Birlikleri Genel Komutanı taarruz için "sıfır saatini" beklediklerini belirtti.

Irak komutanı: Musul için sıfır saatini bekliyoruz

Tüm dünyada gözler her an başlaması beklenen Musul operasyonuna çevrilirken Irak Terörle Mücadele Birlikleri Genel Komutanı Korgeneral Musul'u Kurtarma Operasyonu için tüm hazırlıkların tamamlanmak üzere olduğunu belirterek taarruz için "sıfır saatini" beklediklerini belirtti.

Rudaw'a konuşan Korgeneral Abdulgani Esadi, ordu birliklerinin büyük bir bölümünün savaş cephelerinde konuşlandığını, hazırlıkların tamamlanmak üzere olduğunu belirterek tamamlandığında Musul'u Kurtarma Operasyonu için "sıfır saatini bekliyor olacağız" dedi.

Bu arada, Musul yakınına konuşlanan Irak Ordusu'nun 3 bin askerden oluşan Altın Tümeni'nin birliklerinin, kentte ayak basan ilk güç olacağı belirtildi.

Rudaw "Musul savaşı, IŞİD'in Irak'ta somut olarak kalıp kalamayacağını belirleyecek. Musul'un alınmasıyla IŞİD'in güneşi Irak'ta batmaya başlayacak. Bu yüzden örgütün Musul'u kaybetmemek için her türlü yola başvuracağı tahmin ediliyor" dedi.

Örgütün kimyasal silah kullanmasının olasılığının da bulunduğuna dikkat çeken Rudaw, bu tür silahların Peşmergeye karşı defalarca kullanıldığını belirttiği haberinde Irak ordusunun, IŞİD'in kimyasal saldırılarına karşı 17 bin gaz maskesi depoladığı bilgisine yer verdi.

Halen Musul'da 1 buçuk milyon sivilin yaşadığına işaret edildiği haberde "Musul'a giden 6 yoldan 5'i Peşmergenin elinde. Irak Ordusu ve Peşmerge, 6 cepheden harekete geçecek" denildi. (ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler