HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Irak ordusu Amirli'ye girdi

IRAK ordu birlikleri 80 günden bu yana IŞİD kuşatması altında bulunan 20 bin nüfuslu Türkmen kasabası Amirli'ye, ulaştı. 18 saat süren çatışmaların ardından bölgeden IŞİD püskürtüldü.

Irak ordusu Amirli'ye girdi

SELAHADDİN, (DHA)- Irak'ın Selahaddin iline bağlı 20 bin Türkmen nüfuslu Amirli kasabası 80 gün IŞİD'e karşı direndi. Amirli, 4 taraftan IŞİD kuşatması altında olmasına rağmen açlık ve susuzlukla mücadele ederek gönüllü Amirli askerleri sayesinde 80 gün dayanabildi ve onlarca saldırıya karşılık verdi.

10 Haziran'da kasabanın çevresindeki 36 köyün tamamı IŞİD kontrolüne geçmişti. Irak Ordusu ve Peşmerge güçleri ile gönüllü Şiiler'den oluşan askeri tugaylar 18 saat çatışmadan sonra Amirli kasabasına ulaştı ve çevredeki IŞİD militanlarını püskürttü. Operasyona Irak savaş uçakları ve helikopterleri destek verdi.

Operasyonda çok sayıda IŞİD militanı öldürüldü. Tuzhurmatu devlet hastanesi müdürü Dr. Asğar Bayatlı son 24 saat içerisinde hastaneye emniyet güçlerinden oluşan 11 ölü 31 yaralının getirildiğini ifade etti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler