HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Irak Ordusu Hemdaniye'ye girdi

Bölgede yoğun çatışmalar sürüyor. Bartella va Hamam Ali ilçeleri de DEAŞ'tan kurtarıldı. Bölgede DEAŞ'tan kaçanların anlattıkları ise korkunç.

Irak Ordusu Hemdaniye'ye girdi

Irak Ordusu terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'un güneydoğusundaki Hemdaniye ilçesine girdi.

Çatışma bölgesindeki AA muhabirinin verdiği bilgilere göre, Irak ordusuna bağlı güvenlik güçleri Guver bölgesinden Musul yakınındaki Hemdaniye ilçe merkezine girdi.

İlçe merkezinde güvenlik güçleri ve militanlar arasında yoğun çatışmalar sürerken, bölgeden yoğun duman yükseliyor. Çoğunluğu Hristiyanların yaşadığı ve Musul kent merkezine yaklaşık 10 kilometre mesafede yer alan Hemdaniye ilçesi 2 buçuk yıldan uzun bir süredir DEAŞ'ın elindeydi. Söz konusu ilçede yaşayan Hıristiyanlar, daha önce bölgeyi terk etmişti.

20 YERLEŞİM BİRİMİ TEMİZLENDİ

Bartella va Hamam Ali ilçelerinin de DEAŞ'tan kurtardığı belirtildi. Bartella ilçesi bölgesinde zaman zaman silah ve patlama sesleri gelirken, Musul’un güney ve doğusunda dünden beri başlayan operasyon kapsamında 20 yerleşim biriminin DEAŞ'tan temizlendiği belirtildi. Dün DEAŞ'tan geri alınan köylerde DEAŞ'lıların kazdığı tüneller ortaya çıkarken, tünellerin yaşam alanları ile mevzieler arasında da kazıldığı görüldü.

Peşmerge yetkilileri, Musul operasyonun başlaması ile Musul’da elektrik ve suyun kesildiğini ve temel ihtiyaç maddeleri konusunda sıkıntılar çekildiğini de söyledi.

KAPIYA 20 KESİK KAFA ASTILAR İDDİASI

BBC Türkçe'nin haberine göre yurttaş gazetecilerin kurduğu Sound and Picture (Ses ve Resim) isimli grup terör örgütünün sivillere ve askerlere şehri terk etmemeleri konusunda gözdağı vermek için Musul kent kapısına 20 kesilmiş kafa astığını iddia etti.

Yine gelen haberlere göre, DEAŞ pazar günü ev baskınları yaparak kent sakinlerinin dışarıyla iletişimlerini kesmek için cep telefonlarına el koydu.

İddialar henüz bağımsız kaynaklar tarafından doğrulanmadı ancak Musul'un çevresindeki yerleşim yerlerinden kaçmayı başaran kişilerin anlattıkları birbirleriyle örtüşüyor.

'DEAŞLILAR ÇÖLE VE SURİYE'YE KAÇTI'

Musul'da yaşayan vatandaşlardan olan Ahmed, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin başkenti Erbil'deki El Ghad radyokanalına yaptığı açıklamalarında, DEAŞ militanlarının şehirden kaçmakta olduğunu ifade etti.

"Şehrin sokaklarında DEAŞ ile ilişkili insanların sayısı önemli ölçüde azaldı. Bazıları Suriye'ye gitti, bazıları ise Musul'un batısındaki çöle kaçtı" Ahmed'in anlattıklarına göre kentte DEAŞ'lıların kullandığı araba sayısı da azaldı.

ZERDIK DAĞI'NDA İHA İLE SALDIRDILAR

Terör örgütü DEAŞ, insansız hava araçlarına (İHA) yüklediği bombalarla Irak'taki Peşmerge güçlerine saldırmaya devam ediyor.

DEAŞ militanları, Musul kentinin doğusunda yer alan Hazır bölgesindeki "Zerdık Dağı'nın" yamacında yer alan Basırgan köyünden havalandırdığı İHA ile Peşmerge güçlerine saldırdı.

İHA'ya yerleştirilen bombaların Peşmergelerin üzerinde patlatılması sonucu bir Suriyeli Peşmerge yaralandı.

AA muhabirine konuşan bölgedeki Peşmergeler, DEAŞ tarafından havalandırılan İHA'ların ilk önce uluslararası koalisyon güçlerine ait olduğunu zannettiklerini belirtti.

DEAŞ'ın geçen hafta Musul'un güneyindeki Mahmur ilçesinde İHA'larla Peşmerge'ye yönelik füzenlediği saldırıda iki Peşmerge hayatını kaybetmiş, iki Fransız askeri ağır yaralanmıştı.

ABD Savunma Bakanlığı, terör örgütünün geçtiğimiz aylarda sadece istihbarat amaçlı kullandığı insansız hava araçlarıyla mücadele için ek bütçe ayıracağını açıklamıştı.

AA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler