HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Irak ordusundan Felluce'de operasyon

Irak ordusunun, El-Enbar eyaletine bağlı Felluce kentinde düzenlediği operasyonda 8 kişinin öldüğü, 11 kişinin yaralandığı bildirildi.

Anbar - AA muhabirinin bölgedeki aşiret kaynaklarından aldığı bilgiye göre, Irak ordusunun, Felluce kentindekendilerini "Aşiret Devrimcileri" olarak adlandıran gruplara karşı havadan uçaklarlakaradan ise tank ve top atışları ile başlattığı operasyonda aralarında kadın ve çocukların da olduğu 8 aşiret mensubunun hayatını kaybettiği,11 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Çevredeki hastanelerde tedavi altına alınan yaralılardan birinin, Felluce'de öğretmen olduğu ifade edildi.

Çatışmalarda birçok iş yerinin ve kentin su şebekesinin zarar gördüğü, 3 evin yandığı, 4 aracın ise kullanılamaz hale geldiği bildirildi.

Bağdat hükümetinden söz konusu operasyona ilişkin yapılan açıklamada ise Felluce kentinde Irak Şam İslam Devleti örgütüne karşı başlatılan operasyonda 4 IŞİD üyesinin öldürüldüğü, operasyonda birçok askeri mühimmat ele geçirildiği kaydedildi.

Öte yandan, başkent Bağdat'ta Şammar Aşireti Lideri Şeyh Hamza eş-Şammari evinin önünde silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybederken saldırıyı silahlı Sadr grubunun üstlendiği bildirildi.

Irak'ın Enbar eyaleti, yaklaşık iki aydır ordu birlikleri ve kendilerini "Aşiret Devrimcileri" olarak adlandıran silahlı gruplar arasındaki çatışmalara sahne oluyor.

Irak ordusu, bölgede Irak Şam İslam Devleti unsurlarının bulunduğunu gerekçe göstererek, bölgede geniş çaplı operasyonlar gerçekleştiriyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler