HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Irak Parlamentosu'ndan Türkiye'ye tehdit

Irak Parlamentosu Savunma Komitesi, Türkiye'yi caydırma yönelik diplomatik yolların tükenmesi durumunda Irak hükümetinin Türk askeri varlığına karşı askeri müdahalede bulunacaklarını ileri sürdü.

Irak Parlamentosu'ndan Türkiye'ye tehdit

Ankara ile Bağdat arasındaki Başika krizini çözmeye yönelik diplomatik çabalar sürerken Irak Parlamentosu'ndan tehdit geldi. Irak Parlamentosu Savunma Komitesi'nin kıdemli üyesi Ulusal Güvenlik eski Danışmanı Muvaffak El Rubai, "Türkiye'yi caydırma yönelik diplomatik yolların tükenmesi durumunda Irak hükümetinin Türk askeri varlığına karşı askeri müdahalede bulunacağını" iddia etti.

'EĞER TÜRKİYE'Yİ CAYDIRMAYA YÖNELİK TÜM DİPLOMATİK YOLLAR TÜKENİYORSA...'

IraqiNews'a göre, Irak'ın önde gelen Şii siyasetçilerinden El Rubai, Irak parlamentosunun kısa bir süre önce yapılan oturumlarda Musul'un sınırlarını korumaya ve yabancı müdahaleyi önlemeye yönelik kararların aldığını belirterek "Türkiye'yi caydırmaya yönelik tüm diplomatik yollar tükeniyorsa eğer, Irak hükümeti, Ankara'nın ülkenin egemenliğine yönelik tecavüzlerini caydırmak amacıyla askeri müdahalede bulunacak" gibi ifadeler kullandı.

Bu arada, Bağdat'ın muhaliflerinin de katılımıyla Musul konferansının düzenlenmesine değinen El Rubai, "Türkiye'nin Irak hükümetinin bilgisi veya onayı dışındaki bir Musul'u kurtarma konferansının sponsorluğunu yapmasının ateşle oynamaktır" iddiasında da bulundu.

(ANKA)(CN/ORH)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler