HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Irak sınırındaki Suudi Arabistan askerlerine saldırı

Irak sınırında, Suudi Arabistan güvenlik güçlerine düzenlenen saldırıda ölenlerin sayısının 7'ye yükseldiği bildirildi.

RİYAD (AA) -Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'nın İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Mansur et-Türki'ye dayandırdığı haberde, daha önce ikisi asker ikisi terörist 4 kişinin öldüğü belirtilen olayda 3'ü asker 4'ü terörist 7 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Bu sabah 4 kişinin, Irak sınırında bulunan Cedide Arar bölgesinden ülkeye sızmaya çalıştığının gözlendiği, birinin sınır devriye birliklerinin açtığı ateşle birinin ise teslim olması için ikna edilmeye çalışıldığı sırada üzerindeki bombayı patlatması sonucu hayatını kaybettiği ifade edilen haberde, kaçan iki kişinin güvenlik güçlerinin takibinin ardından Arar Vadisi'nde kıstırıldığı, teslim ol çağrısına uymayan kişilerden birinin üzerindeki bombayı patlatmak suretiyle diğerinin ise güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada yaşamını yitirdiği aktarıldı.

Bölgede yapılan aramalarda tabanca, otomatik silah, el bombası, bomba düzenekli kemer gibi bazı askeri mühimmatların ele geçirildiği bildirilen haberde, "Terörist unsurlarla girilen silahlı çatışmalar ve üzerlerindeki bombaları imha ettikleri sırada meydana gelen patlamalarda Tuğgeneral Avde Muavvid el-Belevi, Çavuş Tarık Muhammde Halevi, er Yahya Ahmed Necmi şehit oldu, yaralanan Albay Salim Taisan el-Anzeri ile er Yahya Ahmed ise tedavi için hastaneye kaldırıldı" denildi.

- Irak, saldırıyı kınadı-

Öte yandan Irak, Suudi Arabistan sınırında meydana gelen saldırıyı kınadı. Irak Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, saldırının iki ülke ilişkilerinin güçlendiği bir dönemde meydana geldiğine işaret edilerek ikili ilişkilerin ve terörle mücadele konusundaki işbirliğinin devam edeceği belirtildi.

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı daha önce yaptığı açıklamada, Irak sınırında meydana gelen olayda ikisi saldırgan ve ikisi asker, 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 1 güvenlik mensubunun yaralandığını duyurmuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler