HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Irak yine kana bulandı! Şiddetli çatışma! Ölü ve yaralılar var

Irak'ta Musul'un Mahmur ilçesinde Peşmerge ve Irak güçleri arasında şiddetli çatışmanın çıktığı, ölü ve yaralıların olduğu iddia edildi. Mahmur ilçesindeki Peşmerge komutanlarından Albay Ziryan Şeyh Vesani, Haşdi Şabi ve ona destek veren Irak ordusunun Mahmur ilçe sınırlarına doğru ilerlemeye çalışması sonucu Peşmerge güçleriyle çatışmanın çıktığını ifade etti.

Irak yine kana bulandı! Şiddetli çatışma! Ölü ve yaralılar var

Çatışmada bir Peşmerge'nin hayatını kaybettiğini belirten Vesani, Irak ortak güçlerinden de ölü ve yaralıların olduğunu ancak ellerinde net rakamların bulunmadığını, birliklerine ait 4 askeri aracın da yakıldığını ileri sürdü.

IRAK KÜRDİSTAN BÖLGESEL YÖNETİMİ: HAŞDİ ŞABİ'NİN TÜRKİYE SINIRINDAKİ SALDIRISINI PÜSKÜRTTÜK

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY), Şii Haşdi Şabi milislerinin Türkiye sınırında Kürt petrolünü taşıyan boru hattı yakınlarında Peşmerge güçlerine saldırdığını açıkladı.

IKBY Başkanı Mesud Barzani'nin sözcüsü Hemin Hawrami ise saldırının sınırın 40 kilometre güneyinde düzenlendiğini, milis güçlerinin peşmergeler tarafından püskürtüldüğünü belirtti.

Reuters haber ajansına konuşan Irak ordusundan bir sözcü ise "Çatışma yok" dedi.

'BORU HATTINDA SORUN YOK'

Saldırının gerçekleştiği nokta, Irak hükümetinin kontrolü altına almak istediği Türkiye'ye açılan sınır kapısının 40 kilometre güneyinde bulunuyor.

Bu sınır kapısı, ABD'nin 1991 yılında Saddam Hüseyin'e karşı uçuşa yasak bölge ilan etmesi üzerine Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin kontrolüne geçmişti.

Öte yandan Reuters, boru hattında herhangi bir sıkıntı olmadığını yazdı. Ajansa konuşan bir kaynak, Salı günü itibariyle Ceyhan'a günlük 300 bin varil petrol gönderildiğini söyledi. Bu, bir önceki günden 50 bin varil daha fazla.

Irak-IKBY ilişkileri, bağımsızlık referandumunun ardından bozulmuştu.

Karşılıklı açıklamaların ardından Irak ordusu, Şii Haşdi Şabi milisleriyle birlikte bir operasyon başlatmış ve IKBY'nin kontrolünde bulunan çok sayıda bölgeyi ele geçirmişti.

Ele geçirilen bölgeler arasında Kerkük de bulunuyor. IKBY'nin bu operasyon nedeniyle kontrolündeki bölgelerin üçte birini kaybedebileceği belirtiliyor.


En Çok Aranan Haberler