HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Irak'lı kıza tecavüz eden asker kendini astı

14 yaşında Iraklı bir kıza tecavüz edip ailesinden üç kişiyi öldürmek suçundan hapis yatan eski ABD askeri hücresinde kendini astı.

Irak'lı kıza tecavüz eden asker kendini astı

2006 yılında Irak'ta 14 yaşında bir kıza tecavüz edip anne-babası ve kızkardeşini öldüren eski ABD askeri ömür boyu hapse mahkum edilmişti.

Los Angeles Times gazetesinin Arizona'daki hapishane yetkililerine dayandırdığı habere göre Steven Dale Green adlı eski asker geçen hafta hücresinde ölü bulundu.

28 yaşındaki Green, Irak'ın başkenti Bağdat'ın 32 kilometre güneyindeki Mahmudiye'de 14 yaşındaki Abir Kasım Hamza Cenabi'ye tecavüz etmiş, anne, baba ve altı yaşındaki kız kardeşini de öldürmüştü. Green idamla yargılandığı davada 2009 yılında müebbet hapis cezası almıştı.

Duruşmalar sırasında savcılar Green'in yanında dört askerle birlikte dört kişinin yaşadığı evi basarak suçu işlediği, daha sonra da bununla övündüğünü iddia etmişti.

Mahkemede 2006 yılında 19 yaşında olan eski ABD askerinin grubun başı olduğu ve tecavüz ve cinayet suçlarını siyah "ninja" kıyafetleri giyerek işlediği anlatılmıştı.

Suçu işledikten sonra tutuklanan Green sivil mahkemede yargılandı.

Gruptaki diğer askerler ise askeri mahkemede yargılanarak 5 ile 100 yıl arasında hapse mahkum edildiler.

Green'in avukatları eski askerin suçu işlediği sırada yakın asker arkadaşlarının ölümlerinden dolayı stres altında olduğu gerekçesiyle idam cezasına çarptırılmaması gerektiğini savunmuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler