HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Irak'ta 39 Türk işçisi mahsur kaldı

Irak'ta yapılan devlet hastanesi inşaatında çalışmaya giden 39 Türk işçisi mahsur kaldı.

Eşi, oğlu ve ağabeyi mahsur kalan bir kadın Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Türkiye'den yaklaşık 2 ay önce Irak'ın Basra şehrinde yapılmakta olan devlet hastanesi inşaatında çalışmak üzere Türk işçiler gitmeye başladı. Sayıları 39'u bulan Türk işçilerinin bir kısmının vizesi de bu süre içinde bitti. İddiaya göre, işçileri Irak'a götüren firma maaş ödemediği için işçiler de ülkelerine geri dönemedi. Bu nedenle 4 gündür iş bırakma eylemi yapan işçiler vizeleri de bittiği için sokağa bile çıkamıyor.

Basra'ya eşi Veysel (48), oğlu Ogün Savgınlar (24) ve ağabeyi Halil Eroğlu'nun (49) gittiğini ancak Irak'ta mahsur kalarak Adana'ya dönemediklerini belirten Emine Savgınlar, firma hakkında Adana Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Savgınlar eşinin 2 ay önce oğlu ve ağabeyinin de 1 ay önce Irak'a gittiğini belirterek, "Eşim gittiğinde vize süresi 1 aydı ama 2 ay oldu. Oğlumun vize süresi de 28 gündü onun da vize günü doldu. Eşim ve oğlum orada asma tavan ustalığı yapıyor ancak hiç para vermemişler. Onlar da 4 gündür iş bırakma eylemi yapıyor. Vizeleri bittiği için çıkıp kendi imkanlarıyla gelemiyorlar. Üstelik ceplerinde beş kuruş paraları da yok. Ben onların hayatından endişe ediyorum. Bu nedenle savcılığa başvurdum. Ben yetkililerden oğlumun, eşimin ve ağabeyimin kurtarılmasını istiyorum" dedi. (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler