HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Irak'ta kanlı saldırı

Bağdat'ın kuzeydoğusundaki intihar saldırısında 25 kişi öldü, 60 kişi yaralandı.

Irak'ta kanlı saldırı

Irak'ın başkenti Bağdat'ın kuzeydoğusundaki Bakuba'da düzenlenen intihar saldırısında 25 kişinin öldüğü, 60 kişinin yaralandığı bildirildi. Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, Musenna Ahmed Abdulvahid'in seçim bürosuna el bombası atıldı, ardından da bir intihar eylemcisi üzerindeki patlayıcıları ateşledi. Meydana gelen patlamada 25 kişi öldü, 60 kişi yaralandı. Hastane kaynakları, ölü sayısının artabileceğini belirtiyor.

MALİKİ'DEN ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI

Irak Başbakanı Nuri el-Maliki ise taraftarlarına Kerbela'da seslendi. Kerbela Şehir Stadyumu'nda destekçilerine seslenen Maliki, Irak'ın yaşadığı krizden kurtulabilmesi için erken seçime gitmesi gerektiğini söyledi. Mevcut hükümetin durumunu acı verici olarak nitelendiren Maliki, "Irak'taki krizi çoğulcu siyaset çözecektir" dedi.

Konuşmasında 20 Nisan'da yapılacak yerel seçimlere de değinen Irak Başbakanı Maliki, seçimlerin entrikalardan uzak, medeni ve siyasi katılım yolunu açacak bir seçim olması gerektiğini belirtti. Irak'ın pek çok kentinde Başbakan Nuri el-Maliki karşıtı gösteriler de devam ediyor. AA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler