HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Irak'ta şiddet olayları

Irak'ın Enbar ve Diyala vilayetlerinde, terör örgütü DAEŞ'e yönelik operasyonlarda 24 militanın öldürüldüğü, 2'si yaralı 9 militanın da yakalandığı bildirildi.

ENBAR (AA) -Irak Askeri Operasyonlar Basın Birimi'nden yapılan yazılı açıklamada, "Güvenlik güçleri, gönüllü silahlı aşiret mensuplarından aldığı destekle, ülkenin batısında yer alan Enbar vilayetine bağlı el-Kerme bölgesinde yürüttüğü operasyonda 14 teröristi (DAEŞ militanı) öldürdü, 2'sini de yaraladı" denildi.

Açıklamada, DAEŞ militanlarına ait 4 aracın imha edildiği ve içindekilerin de etkisiz hale getirildiği aktarıldı.

Askeri Operasyonlar Basın Birimi'nden yapılan bir başka bir açıklamada ise emniyet güçlerinin Enbar'ın el-Buayse bölgesinde terör örgütü DAEŞ militanlarını taşıyan bir aracı tespit ettiği ve 6 militanı öldürdüğü bilgisine yer verildi.

Diyala Emniyet Müdürü Casim Sadi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerinin Diyala ile Selahaddin kentleri arasında uzanan Hımrin dağlarında terör örgütü DAEŞ'e bağlı 7 militanı yakaladığını söyledi.

Söz konusu militanların İran-Irak arasındaki enerji hattını sabote etmeye çalıştığını ifade eden Sadi, "Emniyet güçleri, Mikdadiye ilçesindeki operasyonlarda 4 teröristi öldürdü, 200'den fazla patlayıcı ele geçirdi. Ayrıca, patlamalarda kullanmak üzere ülkenin kuzeyine doğru giden onlarca ton gübre yüklü bir kamyon yakaladı" diye konuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler