HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Irak'tan PKK açıklaması

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, terör örgütü PKK'nın Kerkük kent merkezinde bayrak ve PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterlerini asmasını kabul etmediklerini belirterek, bunun ülkede yeni çatışma kapısını aralayacağını söyledi. Musul'un batısını kurtarma operasyonunda yeni planı devreye soktuklarını kaydeden İbadi, buradaki operasyonları sivil ve asker konusunda az hasarla yürüttüklerini ileri sürdü.

Irak'tan PKK açıklaması

Bağdat'ta yaptığı basın toplantısında konuşan İbadi, PKK'nın Kerkük'te bayrak ve Öcalan posterlerini asmasını kabul etmediklerini ifade ederek, "Bu tür hareketleri kabul etmeyiz çünkü yeni çatışma kapısı aralayacak. PKK ile çatışmaya girmek istemiyoruz. Aynı zamanda bu örgütlerin (PKK) komşu ülkelerimize (Türkiye) karşı saldırıda bulunmasına da izin vermeyiz. Bunu anayasamız da reddediyor." dedi.

İbadi, "DEAŞ'ın Suriye ile Irak arasında dolaşımını engellemek için güçlerimiz sınıra doğru yaklaşıyor." diye konuştu.

Kerkük'e bağlı Havice'yi DEAŞ'tan kurtarma operasyonunun yakında başlayacağı bilgisini veren İbadi, söz konusu operasyona ordu, polis, Peşmerge ve Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi'nin katılacağını bildirdi.

"Bağdat'ta kimliği belirsiz silahlı gruplar tarafından kaçırılan 7 sivil aktivistin durumuna ilişkin" soru üzerine İbadi, konuyu yakından takip ettiklerini aktararak, "Tüm güvenlik birimlerine konuyu inceleme emri verdim. İnsan kaçırma terör olayı ile eş değerdir. Yakında salıverilmeleri için çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Bağdat'ın merkezindeki Bettavin bölgesinde kimliği belirsiz silahlı gruplar aynı zamanda üniversite öğrencisi olan 7 sivil aktivisti kaçırmıştı. Irak'ın güney illerinden üniversite eğitimi için Bağdat'ta kaldıkları bir apartman dairesinden kaçırılan öğrencilerin, her cuma reform talebiyle yapılan hükümet karşıtı gösterilere katıldığı biliniyor.

Öğrencileri kaçıran tarafın Şii milis güçlerine bağlı gruplardan biri olduğu iddia ediliyor.


En Çok Aranan Haberler