HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İran, ABD'yi uyardı

İran Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri Komutanı Tuğamiral Ali Fedevi, İran’ın güvenliğinin tehdit edilmesi durumunda Hürmüz Boğaz’ından bir damla petrol geçişine izin vermeyeceklerini ifade etti.

İran, ABD'yi uyardı

İran’ın tam şekilde Hürmüz Boğazı’nı kapatma kabiliyetine sahip olduğunu söyleyen İranlı komutan, “Hayati çıkarlarımız ve milli güvenliğimiz sağlandığı ve dikkate alındığı sürece bölge, herkes için güvenlikli olacak ancak İran’ın güvenliği tehlikeye girerse o zaman kimse güvende olmayacak” ifadesini kullandı.

Tuğamiral Fedevi, Basra Körfezi ve Hürmüz Boğazı’nda İran ve bölge dışı ülkeler arasında çatışma yaşanması olasılığı ile ilgili soruya karşılık, “Çatışma çıkması Batılı ülkelerin ‘ahmaklığına’ bağlıdır. İran olarak aralarında askeri seçeneğin de bulunduğu her türlü seçeneğe karşı hazırlıklıyız ” yanıtını verdi.

“KÖTÜ SONUÇLARINA KATLANIRLAR”

ABD’ye ait yeni savaş gemilerinin Basra Körfezi’ne gelmesini “doğal” bir olay olarak değerlendiren İranlı komutan, “ABD savaş gemileri, Basra Körfezi’ne girip çıkıyor. Bunlar olağan şeyler. Buradaki ABD gemileri, İran’ın uyarılarına dikkat ediyor ancak uluslararası kurallara ve İran Devrim Muhafızları’nın uyarılarına uymazlarsa çok kötü olacak sonuçlarını katlanırlar” diye konuştu.

ABD’nin, Hürmüz Boğazı’nın İran tarafından kapatılması ihtimaline önlem olarak İran körfezi’ne deniz mayınlarını imha etmek için insansız sualtı aracıları ve üs görevi görebilecek bir gemi gönderdiği ve askeri yığınak yaptığı belirtiliyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler