HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İran Devrim Muhafızlarından 'intikam' açıklaması

İran Devrim Muhafızları Komutan Yardımcısı Hüseyin Selami, geçen çarşamba günü Tahran'da yapılan saldırıların intikamını alacaklarını ifade etti. Selami, "İntikamımız, bize yapılanın bin mislinden daha ağır olacak ve milletimiz bunu görecek" dedi. Hatırlanacağı üzere başkent Tahran'da ülke meclisi ve devrimin kurucu lideri Ayetullah Humeyni'nin türbesine yapılan eş zamanlı iki terör saldırısında 16 kişi hayatını kaybetmiş, 40'ın üzerinde kişi de yaralanmıştı.

İran devlet televizyonuna konuşan Selami, "Saldırıların intikamını alacağız, bu nerde ve nasıl olacak bizde saklı. İntikamımız, bize yapılanın bin mislinden daha ağır olacak ve milletimiz bunu görecek" dedi.

İran'ın başkenti Tahran'da Çarşamba günü ülke meclisi ve devrimin kurucu lideri Ayetullah Humeyni'nin türbesine yapılan eş zamanlı iki terör saldırısında 16 kişi hayatını kaybetmiş, 40'ın üzerinde kişi de yaralanmıştı.

Saldırı anı ve öncesine ait iki video yayınlayan terör örgütüDEAŞ, eylemlerin örgüt üyelerince yapıldığını üstlendi.

Bu İran'ın ilk 'intikam' açıklaması değil. Saldırıdan sonra İran Devrim Muhafızları, "Tahran'da bugün olanlar için intikam alacağız. Saldırının arkasında Suudi Arabistan vardır" açıklamasında bulunmuştu. (DHA)


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler