HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İran ile nükleer müzakerelerin uzatılması

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in Devrim Muhafızlarındaki temsilcisi Ali Saidi, İran'ın nükleer müzakere heyetinin, Hamaney'in "stratejik ilkelerine riayet ettiğini" belirtti.

İran resmi ajansı İRNA'nın haberine göre, uranyum zenginleştirme düzeyi ve yaptırımların kaldırılmasının İran'ın iki ana talebi olduğunu ifade eden Saidi, İran'ın nükleer müzakere heyetinin, Hamaney'in "stratejik ilkelerine riayet ettiğini" ifade etti.

Müzakerelerde karşı tarafın isteklerinin "çok karmaşık olduğunu" bu nedenle dikkat edilmesi gerektiğini savunan Saidi, şunları kaydetti:

"Anlaşmaya daha çok karşı tarafın ihtiyacı var. Bu anlaşmada, İran'dan çok 5+1 grubu ülkeleri avantaj elde edecek. AB ülkelerinin durumuna bakıldığında İran'a uygulanan yaptırımların devam etmesi onlar açısından uygun değil. Öte yandan ABD'nin kendisi de ciddi ekonomik sorunlarla karşı karşıya."

Nükleer anlaşmanın önündeki en büyük engelin İsrail olduğunu belirten Saidi, ABD kongresindeki siyonist lobiler İran ile 5+1 grubu arasında sürdürülen nükleer müzakerelerde anlaşmaya varılmasına engel oluyorlar" ifadelerini kullandı.

İran ile BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ABD, Rusya, Çin, İngiltere, Fransa ile Almanya'nın oluşturduğu 5+1 grubu arasında dün Viyana'da sona eren nükleer müzakereler sonucunda nihai anlaşmaya varılamamış ve müzakere tarihinin 1 Temmuz 2015'e kadar uzatıldığı açıklanmıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler