HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İran ve Suudi Arabistan krizinde son dakika gelişmesi! Karşılıklı rest!

İran, Suudi Arabistan'ın Yemen'den atılan füze konusunda yönelttiği suçlamalara sert tepki gösterdi. Açıklamada "provokatif" ifadesi kullanıldı. Suudi Arabistan ise son dakika açıklaması yaparak "İran'a uygun yanıt verme hakkını saklı tutuyoruz" ifadelerini kullandı. Açıklamada "Herhangi bir güvenlik ihlaline karşı toleransla yaklaşmayacağı denildi.

İran ve Suudi Arabistan krizinde son dakika gelişmesi! Karşılıklı rest!

İran Dışişleri sözcüsü Kasımi Yemen'den Riyad'a atıldığı belirtilen balistik füzenin arkasında İran'ın olduğu suçlamalarını 'adaletsiz, sorumsuz, yıkıcı ve provokatif' olarak niteledi.

Bu açıklamadan saatler sonra Suudi Arabistan'dan jet yanıt geldi. Açıklamada İran'a uygun yanıt verme hakkını saklı tutuyoruz" ifadelerini kullandı.

Suudi Arabistan, Yemen’den Kral Halid Uluslararası Havaalanı^na gerçekleştirilen balistik füze saldırısını “savaş ilanı” olarak nitenlendirirken, saldırıdan dolayı İran’ı sorumlu tutmuştu. Yetkililer tarafından yapılan açıklamada Yemen’de faaliyet gösteren Husilerin , İran’ın desteği olmadan böyle bir saldırı gerçekleştiremeyeceği ifade edilmişti.

Açıklamada, “İran’ın rolü ve bu konudaki Husilere doğrudan emri, komşu ülkeleri hedef alan açık bir saldırganlık eylemini oluşturuyor. Bölgesel ve küresel düzeyde barış ve güvenliği tehdit ediyor. Suudi Arabistan, İran’ın bu tutumunu savaş hareketi olarak değerlendirecek.” denilmişti.

TÜRKİYE KINAMIŞTI

Dışişleri Bakanlığı, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da Husilerce düzenlenen balistik füze saldırısını kınamıştı. Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, "Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’ın 4 Kasım'da Yemen'deki Husi milislerince balistik füze saldırısıyla hedef alınmasını kınıyor, saldırının Suudi güvenlik güçleri tarafından engellenmiş olmasından ve herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmamış olmasından memnuniyet duyuyoruz." ifadelerine yer verilmişti.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler