HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İran'dan, Körfez'de ABD'yle 'ateş açma' gerilimine ilişkin açıklama

İran, Basra Körfezi'nde devriye görevi yapan Devrim Muhafızları’na bağlı bir sahil güvenlik botuna ABD donanması tarafından "kışkırtma ve korkutma" amacıyla ateş açıldığını belirtti. Devrim Muhafızları'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Açılan ateş sonrası İran botunun görevine devam ederken, ABD gemisinin kısa sürede bölgeden uzaklaştığı" kaydedildi.

İran'dan, Körfez'de ABD'yle 'ateş açma' gerilimine ilişkin açıklama

İran, Basra Körfezi'nde devriye görevi yapan Devrim Muhafızları’na bağlı bir sahil güvenlik botuna ABD donanması tarafından ateş açılmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, Devrim Muhafızları’na bağlı bir sahil güvenlik botuna ABD donanması tarafından "kışkırtma ve korkutma" amacıyla ateş açıldığı belirtildi. Devrim Muhafızları'nın resmi internet sitesinde yer alan bilgide, "Açılan ateş sonrası İran botunun görevine devam ederken, ABD gemisinin kısa sürede bölgeden uzaklaştığı" ifade edildi.

"İran botu, kışkırtma eylemini dikkate almadı"

Açıklamada, "Bu sabah Basra Körfezi'nin kuzeyinde uluslararası sularda hareket eden İran devriye botuna yaklaşan ABD donanması, kışkırtma ve korkutma amacıyla iki kez havaya ateş açtı. İran botu, yapılan bu kışkırtma eylemini dikkate almayarak görevine devam ederken, ABD gemisi kısa bir süre sonra bölgeyi terk etti" ifadelerine yer verildi.

ABD donanmasına ait bir gemi, İran körfezinde bulunan İran Sahil Güvenlik botuna uyarı ateşi açmıştı

ABD donanmasına ait bir gemi, İran körfezinde bir İran Sahil Güvenlik botuna uyarı ateşi açtı. İran botunun, ABD savaş gemisine 150 metreden fazla yaklaştığı için uyarı ateşi açtığı bildirildi. İran sahil güvenliği ABD gemisinden gelen uyarıya yanıt vermeyince, gemiden ateş açıldı. İki ABD’li savunma yetkilisine göre, olay anında uluslararası sularda rutin görevde olan ABD Deniz Kuvvetleri’ne ait başka gemiler de bulunuyordu. Savunma Bakanlığı yetkililerinden biri uyarı ateşlerinin “çarpışma ihtimalini önlemek için” yapıldığını belirtti. İran Sahil Güvenlik botu, ABD’li yetkililere göre “provakatif eylemlerini” durdurdu, fakat birkaç saat bölgede kaldı.

DHA


En Çok Aranan Haberler