HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İran'dan saldırı açıklaması

Reuters'in haberine göre İran Devrim Muhafızları'ndan yapılan açıklamada saldırının arkasında Suudi Arabistan'ın olduğu iddia edildi. İran'ın başkenti Tahran'daki terör saldırısının ardından İran'dan çok sert bir açıklama geldi. İran Devrim Muhafızları, "Tahran'da bugün olanlar için intikam alacağız. Saldırının arkasında Suudi Arabistan vardır" açıklamasında bulundu.

İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutan Yardımcısı General Hüseyin Salami tarafından yapılan açıklamada "Şüphesiz ki, bugün Tahran'da olanlar için teröristlerden, onların bağlantılarından ve destekçilerinden intikam alacağız" denildi.

İran Devrim Muhafızları, Tahran'da meydana gelen terör saldırısı nedeniyle Suudi Arabistan'ı suçladı.

Devrim Muhafızları'nın basın açıklamasında, "Bu terörist saldırı, ABD başkanı ve teröristleri destekleyen gerici liderlerin buluşmasından yalnızca bir hafta sonra gerçekleşti" diyerek ABD ve Suudi Arabistan'ı hedef gösterdi ve "IŞİD'in üstlenmiş olması, bu vahşi saldırıda 'onların' parmağının olduğunu kanıtlıyor," ifadelerinde bulundu.

"İntikamını alacağımızdan şüphe olmasın"

Devrim Muhafızları adına açıklama yapan komutan Huseyin Salami, Tahran'da İran parlamentosu ve Ayetullah Humeyni türbesini hedef alan iki farklı terör saldırısının intikamını alacaklarını söyledi.

Devrim Muhafızları komutanlarından Tuğgeneral Huseyin Salami, "Bugün Tahran'daki saldırılarının intikamını teröristlerden, bağlantılı olanlardan ve destekçilerinden alacağımıza hiç şüphe olmasın," ifadelerini kullandı.

EN AZ 12 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 39 KİŞİ YARALANDI

İran'daki saldırılara ilişkin son bilgilere göre, toplamda en az 12 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi, 39 kişi ise yaralandı.

MECLİS'TEKİ 4 SALDIRGAN ÖLDÜRÜLDÜ

İlk açıklamalar göre saldırganların sayısı 3 olarak açıklanırken, İran'la ilgili son dakika haberlerine göre 4 saldırgan olduğu ve parlamentodaki bir binada tutuldukları ifade ediliyordu. İran devlet televizyonu IRIB, bugün parlamento binasına saldırı düzenleyen dört saldırganın öldürüldüğünü ve saldırının sona erdiğini bildirdi.

Haberde, "Güvenlik güçleri binada bomba olup olmadığını kontrol ediyorlar ve binayı boşaltıyorlar" denildi.

AFP: HER İKİ SALDIRIYI DA IŞİD ÜSTLENDİ

AFP, İran'daki saldırıları Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) üstlendiğini duyurdu ancak İran'dan resmi olarak henüz bir açıklama gelmedi.

IŞİD'e ait olduğu bilinen sosyal medya hesabında, "Tahran'ın merkezindeki Meclis ve Humeyni Türbesi saldırısını İslam devleti savaşçıları yaptı" ifadesi kullanıldı.

IŞİD'İN İRAN'DAKİ 'İLK SALDIRISI'

İddianın doğrulanması durumunda, bu sabahki saldırılar, söz konusu terör örgütünün İran'da düzenlediği ilk eylem olacak.

İran Dışişleri Bakanı Zarif: "Teröre karşı işbirliğine ihtiyaç var"

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, bugün Tahran'da gerçekleşen terör saldırısının, İran'ın terörle mücadele azmini güçlendireceğini, halkın ve tüm silahlı güçlerin genel tehlike karşısında mücadele edeceğini söyledi.

Zarif, İmam Humeyni Türbesi ve parlamento önündeki terör saldırısını kınadı ve İran halkına başsağlığı diledi. Bu sabah Ankara'ya gelen Zarif, ziyaretin Türk makamlarıyla düzenli fikir alışverişi çerçevesinde yapıldığını, bu ziyarette Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile ikili ilişkiler, bölgesel olaylar, Suriye konusu ve diğer güncel konularda fikir alışverişi yapacaklarını aktardı.

"Ortadoğu'daki durum kaygı verici"

Zarif, Ortadoğu'daki durumu "kaygı verici" olarak değerlendirdi, bu sorunlar ve ilgili konularda iki ülke makamlarının yakın diyalog içinde olmasının gereğine vurgu yaptı. Zarif bölgedeki terör olaylarına karşı geniş çaplı işbirliğine ihtiyaç olduğunu aktardı.


En Çok Aranan Haberler