HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İran'dan sınırların kapatıldığı iddiasına yalanlama

İran polis şefi kuzey batıda yer alan Türkiye sınırının kapatıldığı açıkladı. İran içişleri yaptığı açıklamada polis şefinin bu iddiasını yalanladı.

İran'dan sınırların kapatıldığı iddiasına yalanlama

İran polis şefi General Hüseyin Aştari, Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi’nin (SNSC) Türkiye’de son 2 haftadır yaşanan saldırılar nedeniyle kuzeybatı sınırını geçici olarak kapattığını duyurdu.

Tasnim haber ajansının haberine göre, başkent Tahran’daki bir konferansta konuşan Aştari şu ifadeleri kullandı: “Nedenini SNSC yetkililerine sormalısınız, ama bu kararın arkasında Batı sınırlarımızda, özellikle Türkiye’de son günlerde yaşananlar var gibi görünüyor.”

İRAN YALANLADI

Öte yandan, İran İçişleri Bakanlığı internet sitesinden yapılan açıklamada, İran ve Türkiye arasındaki sınır kapılarının kapandığına dair çıkan haberlerin gerçek olmadığını belirtilerek, "İran-Türkiye sınır kapıları dahil ülkedeki tüm sınır geçiş kapıları açıktır ve herhangi bir sorun bulunmamaktadır " denildi.

DEMİRYOLU SEFERLERİ DURDURULDU

Açıklamada, kara yolu üzerinden geçişlerin devam ettiği, ancak demiryolu seferlerinin Türkiye topraklarında yaşanan arıza nedeniyle Türkiye'nin talebi üzerine geçici olarak durdurulduğu kaydedildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler