HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İran'dan Türkiye'ye eleştiri

İran Meclisi Adalet ve Hukuk Komisyonu Sözcüsü Esfanani, Türkiye'de gazetecilere yönelik "sert baskılardan dolayı" Türk hükümetini eleştirirken gazetecilerin haklarına "saygı" gösterilmesini istedi.

TAHRAN(ANKA) - Tutuklu gazetecilerin nedeniyle Türkiye'ye bir eleştiri de İran'dan geldi. İran Meclisi Adalet ve Hukuk Komisyonu Sözcüsü Muhammed Ali Esfanani, gazetecilere yönelik "sert baskılardan dolayı" Türk hükümetine eleştirilerde bulundu.

PressTV'ye göre, Muhammed Ali Esfanani, Türk hükümetini, gazetecilere yönelik "sert baskılar"dan dolayı eleştirirken "Türkiye'de bazı gazeteciler, ülkenin iktidardaki sistemi eleştirmiş olsa da terörist oldukları suçlaması ile baskı altına tutulamaz" şeklinde konuştu.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde halen Türkiye'de ifade özgürlüğü ihlallerine ilişkin 450 davanın bulunmasının Türkiye'de "ifade özgürlüğü yokluğunu gösterdiğini" savunan Esfanani, "Gazeteciler ve ifade özgürlüğünü desteklemek, demokrasiyi desteklemek demektir ve Ankara hükümeti, gazetecilerin haklarına saygı yönünde adımlar atmalı" sözlerini de kullandı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler