HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İran'dan Türkiye'ye teklif: Arabulucu olabiliriz

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Rahimpur, son günlerde Bağdat-Ankara hattında yaşanan gerilimi düşürmek için İran’ın iki ülke arasında arabulucu olmaya hazır olduğunu ifade etti.

İran'dan Türkiye'ye teklif: Arabulucu olabiliriz

Asya ve Pasifik'ten sorumlu Bakan Yardımcısı İbrahim Rahimpur, gazetecilere yaptığı açıklamada Türkiye ve Irak’tan İran’ın arabulucu olması konusunda bir talep gelmesi durumunda bunu değerlendirebileceklerini ifade etti.

Daha Talep GelmediŞu ana kadar iki ülkeden bir talep gelmediğini söyleyen İranlı diplomat, “Belki bunun için biraz zaman gerekir” dedi.

Dün de İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'in başdanışmanı Ali Ekber Velayeti, bir Iraktelevizyonuna yaptığı açıklamada, iki ülke arasında olası çatışmayı önlemek için İran’ın arabulucu olabileceğini belirtmişti.

Öte yandan devam eden Musul Operasyonu ile ilgili yeni gelişmeler yaşandı.

Irak'ta, Musul kentinin güney batısındaki 9 köyün daha terör örgütü DEAŞ'tan kurtarıldığı bildirildi.

Irak ordusuna bağlı Harp Enformasyon Biriminden yapılan yazılı açıklamada, Şii milis gücü Haşdi Şabi'nin, Musul'un güney batısında 9 köyü kontrol altına aldığı belirtildi.

Sin ez-Zeban, El-Hamza, Tel Tiybe, Ayn el-Beyda, Es-Sacme, El-Hamidiyye, Eş-Şurug, El-Mahlat ve El-Cayef köylerinin kurtarıldığı ifade edilen açıklamada, yaklaşık 35 kilometrelik bir alanın DEAŞmilitanlarından temizlendiği aktarıldı.Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, 17 Ekim'de terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonunun başladığını duyurmuştu.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler