HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İran'dan Türkiye'yi kızdıracak açıklama

İran'dan Türkiye'nin Suriye operasyonunun 'kabul edilemez bir toprak egemenliği ihlali olduğu' yönünde bir açıklama geldi. Açıklamada, Fırat Kalkanı Operasyonu'nun sonlandırılması istendi.

İran'dan Türkiye'yi kızdıracak açıklama

İran'dan Türkiye'nin Suriye'de düzenlediği Fırat Kalkanı Operasyonu'na ilişkin açıklama geldi. Açıklamada, TSK'nin operasyonuna tepki gösterildi, askerlerin Suriye'den çekilmesi istendi.

AFP'nin haberine göre İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bahram Ghasemi yaptığı açıklamada, "Terör ile verilen savaşta, politik egemenliğe ve yerel hükümetin meşru gücüne gölge düşüren hiçbir yöntem kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

Ghasemi 'terörle savaşmanın her barışçıl devletin prensibi olsa da, başka bir ülkenin hükümeti ile işbirliği içinde olmadan yapılan hiçbir operasyonu haklı kılmaması gerektiğini' söyledi.

Tahran'ın uzun zamandır Suriye'de hükümeti desteklemesiyle biliniyor.

RUSYA'DAN DA AÇIKLAMA GELDİ

Öte yandan, TSK "Fırat Kalkanı" operasyonunu sürdürürken Rusya'dan da açıklama geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, tüm taraflardan "terörle mücadeleye odaklanmalarını" istedi.

Mariya Zaharova, haftalık basın toplantısında Türkiye'nin Suriye'de yürüttüğü "Fırat Kalkanı" operasyonuna ilişkin olarak, "Tüm tarafları terörle mücadeleye odaklanmaya çağırıyoruz" dedi.

Sputnik'e göre, Zaharova, Ankara'ya Suriye'deki askeri eylemlerini bu ülkenin "meşru hükümetiyle koordine etme ve muhalifler ile Kürt gruplara "saldırı düzenlemekten kaçınma" çağrısında bulundu.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler