HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İran’ın mutlu gençlerine kırbaç ve hapis

Pharrell Williams’ın Happy şarkısı eşliğinde dans eden İranlı gençler için karar verildi. Mayıs ayında tutuklanan gençlere 91 kırbaç ve 6 ay hapis cezası uygun görüldü.

İran’ın mutlu gençlerine kırbaç ve hapis

3 genç İranlı kızla 3 erkeğin Pharrell Williams’ın Happy şarkısı eşliğinde dans ettiği video sosyal medyada paylaşım rekorları kırmıştı. Ancak gençlerin dansı tutuklanmalarına neden oldu.

Videonun yayılmasının ardından İran güvenlik güçleri gençleri gözaltına aldı. Mayıs ayından bu yana tutuklu olan 6 gençle ilgili karar yeni çıktı. Buna göre gençlerin her birine 91 kırbaç vurulacak ve 6’şar ay da hapis yatacaklar.

Ancak gençlerin cezası şimdi uygulanmayacak. Gençler 3 yıl boyunca gözetim altında olacaklar ve başlarını belaya sokmaları durumunda cezaları hayata geçecek. Eğer İran yasalarına göre herhangibir taşkınlık yapmazlarsa cezaları iptal olacak.

Ayrıca konuyla ilgili ünlü şarkısı Pharrell Williams da bir tweet paylaştı. Durumdan ne kadar rahatsız olduğunu anlatan Williams “Sadece mutluluğu dağıtmaya çalışan çocukların tutuklanmış olması üzüntü vermekten çok daha öte bir şey” dedi.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler