HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İranlı General Suriye'de öldürüldü

İran Devrim Muhafızları Ordusu Generali Hüseyin Hamdani IŞİD tarafından Suriye'de öldürüldü.

İranlı General Suriye'de öldürüldü

Suriye'de bulunan general rütbeli İranlı askeri danışman Hüseyin Hamdani Halep'te öldürüldü. Devrim Muhafızları Ordusu tarafından yapılan açıklamada General Hamdani'nin Suriye'nin Halep kentinde öldürüldüğü doğrulandı. AFP'in haberinde Hamdani'nin danışmanlık görevi sırasında IŞİD militanları tarafından öldürüldüğü belirtildi.

Lübnan'da yayın yapan al-Mayadeen televizyonunda yer alan altyazıda Hamdani'nin ölümünün ne zaman olduğu ve Halep kentinde mi yoksa vilayetinde mi öldüğü belirtilmedi.

Tuğgeneral Hamedani, İran'ın ülke dışındaki askeri istihbarat ve milis operasyonlarını yöneten Kudüs Ordusu Komutanı Süleymani'nin yardımcısıydı. Hamedani, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad rejimine destek vermek için İran tarafından Suriye'ye gönderilen Fatimiyyun ve Zeynebiyyun Tugayları ile Lübnan'daki Hizbullah örgütünün Suriye'de yürüttüğü operasyonların başındaki isim olarak biliniyordu.

Daha önce öldürülen komutanlar

Aynı birlikten 12 Ocak'ta Mehdi Nevruzi, 9 Şubat'ta Seyyid Rıza Hüseyni Mukaddem, 3 Mart'ta Ali Rıza Tevessuli, 5 Mart'ta Muhammed Sahibkerem Erdekani ve 31 Mayıs'ta Abdullah İskenderi Suriye'de öldürülmüştü.

İranlı komutanlar Suriye ve Irak'ta

Irak ve Suriye'deki askeri varlığını önceleri reddeden İran, IŞİD'in ilerlemesinin ardından ‘kutsal mekânları korumak, ülke ordularına ve gönüllü milislere askeri danışmanlık yapmak’ gerekçesiyle bu bölgelerde bulunduğunu açıklamıştı.

İran yönetimi, Irak’ta mezhepçi ve ayrımcı politikalar yürüttüğü gerekçesiyle ülkedeki farklı kesimler tarafından eleştirilen ve görevini Şii siyasetçi Haydar İbadi’ye devreden eski başbakan Nuri Maliki’nin en büyük destekçisiydi. İran Haydar İbadi hükümetiyle de yakın ilişkilerini sürdürüyor.

İran Devrim Muhafızları'nın dış operasyon gücü Kudüs Gücü'nün başındaki isim General Kasım Süleymani'nin Irak topraklarındaki operasyonlara katıldığına dair fotoğraflar İran basını tarafından yayınlanıyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler