HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Irkçı Alman partisi Kehl'de protesto edildi

Üç yıl önce Almanya'da yeni kurulan Müslüman, göçmen, euro, karşıtı ‘Almanya için Alternatif' Partisi' (AfD) Baden Württemberg Eyalet Teşkilatı, Almanya'nın Kehl kentinde toplantı düzenledi.

Irkçı Alman partisi Kehl'de protesto edildi

AfD teşkilatın Kehl'de toplanması, halk sakinleri, dernekler, partiler tarafından protesto edildi. Protesto eylemine çok sayıda Fransız da destek verdi. Kehl Belediyesinin Kültür salonunda 600 delegesiyle bir araya gelen AfD partilileri basına yasak getirdi.

Basın mensupların salona alınmaması, karşıt göstericiler ve Kehl halkı tarafından eleştirildi. Kentin büyük otel sahipleri basına getirilen yasak üzerine AfD parti üyelerine bundan sonra otellerinde kalmalarına müsaade verilmeyeceğini söyledi.Almanya'da yeni sahneye çıkan radikal sağ menzilli yabancı düşmanı AfD partisinin eyalet teşkilat toplantısın Kehl kentinde yapılması trafiği da aksattı. Kültür salonun etrafında caddeler bir gün önceden trafiğe kapatıldı. Salonun etrafı demir bariyerle kapatıldı. Salonun yakınında ve kentte 300 civarında polis asayişi sağladı.

AfD partisini protesto edenler arasında SPD, Yeşiller, Sol parti üyeleriyle sivil toplum dernekleri, eşcinseller, Kehl ve Strasbourg halkı da vardı.AfD partisini protesto eden eylemcilerin, toplantının yapıldığı salonun önünde başlayan yürüyüşleri merkezde bulunan ‘Barış Kilisesi‘ önünde son buldu. Kilise önünde yapılan konuşmalardaAfD partisi eleştirildi.

Protestocular taşıdıkları dövizlerde ‘AfD'yi seçenler Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisi (NSDAP)1933 gibi', ‘Gay olmak iyi', ‘ Sağ kışkırtmaya karşıyız', ‘Kimse ilegal değildir', İsteyen herkes Almanya'ya gelebilir', ‘AfD demokrasinin sonu olur' mesajları gözlerden kaçmadı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler