HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Irkçı gruplar Köln'de olay çıkardı

Köln'de holiganların selefileri protesto mitingi olaylı geçti.

Irkçı gruplar Köln'de olay çıkardı

Almanya'nın Köln kentinde, aşırı sağcılar ve holiganlar Selefileri, sol gruplar ise aşırı sağcılar ve holiganları protesto etti. Sol grupların protestosu olaysız bir şekilde biterken polis, olay çıkaran aşırı sağcılar ve holiganlara müdahale etti, çok sayıda kişiyi gözaltın aldı.

"DOMUZ SELEFİLERİ İSTEMİYORUZ"

Selefileri protesto eden aşırı sağcılar ve holiganlar Merkez Tren Garı'nın ön kısmındaki Breslauer Meydanı'nda toplandı. Öğle saatlerinde başlayan prostestoya holiganlar gruplar halinde geldi. Grupların toplanmasının ardından Breslauer Meydanı'nda konuşmalar yaparak ırkçı şarkılar söylenildi.

Ellerinde Alman bayrakları olan holiganlar sık sık, "Domuz Selefileri istemiyoruz", "Hurra hurra biz Almanlar burada" ve "Almanya, Almanya" sloganları attılar. Grup daha sonra Ebert Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti.

Polis, yürüyüş sırasında holiganların çevreye dağılmasını önlemek için zaman zaman müdahalede bulundu. Grubun tekrar Breslauer Meydanı'nda toplanmasıyla da olaylar başladı. Holiganlar önce bir polis arabasını ters çevirdiler. Garın girişini kapatan grup, polise taş ve şişe atınca polis panzerleri göstericelere su sıktı.

Akşam geç saatlere kadar süren olaylarda çok sayıda gösterici gözaltına alındı. Polis, holiganları 15'er kişilik gruplar halinde tren garına sokarak bölgeden uzaklaşmalarını sağladı. Tren garı ve etrafında alınan sıkı güvenlik önlemleri tren ve otobüs seferlerinin aksamasına neden oldu.

SOL GRUPLARIN MİTİNGİ OLAYSIZ GEÇTİ

Tren garının diğer tarafında sol grupların yaptığı gösteri ise sakin geçti. Otonom gruplar, "Irkçıları da Selefileri de istemiyoruz" yazılı pankart açtılar. Yapılan konuşmalarda ise, Köln'de aşırı sağcılara yer olmadığı vurgulanırken Kobani ile dayanışma çağrıları yapıldı. (DHA)


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler