HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Irma'nın yüzü: Kasırga esnasında oluşan bulut sosyal medyayı karıştırdı

ABD'yi vuran Irma Kasırgası’nın gökyüzünde insan yüzü şeklinde bulutlar oluşturduğu iddia edildi. Bazı sosyal medya paylaşımlarında “Irma’nın yüzü” olarak nitelendirilen görsel kısa sürede viral hale gelirken, oluşan siluet aynı zamanda Harry Potter'a da benzetildi. Ancak gökyüzünde insan silueti oluşturan bulutların görüntüsünün 2011'de Kanada'da çekildiği ortaya çıktı.

Irma Kasırgasının gökyüzünde 'insan yüzü şeklinde' bulutlar oluşturduğu iddia edilen bir video sosyal medyada dolanmaya başladı. Sosyal medyada Amerika Birleşik Devletleri’ni vuran Irma Kasırgası’nın gökyüzünde insan yüzü şeklinde bulutlar oluşturduğu iddia edildi.

GÖKYÜZÜNDE İNSAN YÜZÜ

Bazı sosyal medya paylaşımlarında “Irma’nın yüzü” olarak nitelendirilen görsel kısa sürede viral hale geldi.Ancak, gökyüzünde insan yüzü şeklinde oluşan bulutlar Irma Kasırgası’ndan değil. Görüntüler Denis Laforge isimli kullanıcı tarafından 2011 yılında Kanada’da çekilmiş ve YouTube’a yüklenmişti.

Teyit.org'un haberine göre, videonun yayılmasından sonra Laforge’nin görüntüler hakkında yaptığı bir açıklamaya da ulaşılabiliyor.

HARRY POTTER'A BENZETİYORLAR

Açıklamada Laforge; videoyu tamamen tarafsız olarak YouTube’a yüklediğini ve söz konusu yüzün tanrı, şeytan ya da herhangi başka bir şeye ait olup olmadığını bilmediğini, bazı insanlarınsa bulutları Harry Potter’a benzettiklerini belirtiyor.

Ayrıca, doğrulama sitesi Snopes’un konuyla ilgili yazısında söz konusu görüntülerin Denis Laforge tarafından 2011 yılında kaydedildiğini ifade ettiğini görmek de mümkün.


En Çok Aranan Haberler