HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'IŞİD 2 Türk askerini yaktı' videosuna ve iddiasına Genelkurmay'dan inceleme

'IŞİD'in 2 Türk askerini yaktığı video' iddiasıyla sosyal medya hesaplarında paylaşılan görüntülerle ilgili Genelkurmay Başkanlığı inceleme başlattı.

'IŞİD 2 Türk askerini yaktı' videosuna ve iddiasına Genelkurmay'dan inceleme

Genelkurmay Başkanlığı, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün rehin aldığı iki askeri yakarak öldürmesine ait olduğu iddia edilen video görüntülerini inceliyor.

El Bab bölgesinde çatışmalar devam ederken IŞİD’e yakın bir internet sitesinde de Türk askerlerinin görüntüleri olduğu iddia edilen 19 dakikalık bir videonun yayınlandığı bildirildi. Rehin alınan askerlerin yakıldığını gösteren görüntülerin gerçek olup olmadığı henüz bağımsız kaynaklarca doğrulanmış değil.

BAKANLIK YETKİLİLERİ VİDEOYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPILACAĞINI BELİRTTİ

Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri, BBC Türkçe'ye bilgi verdi. Bakanlık yetkilileri, dün akşam sosyal medyada paylaşılan görüntülerin gerçek olup olmadığına ilişkin bir tespit yapılmasının ardından bakanlıktan konuyla ilgili bir açıklama yapılacağını söyledi.

IŞİD VİDEOSU DÜN AKŞAM YAYINLANDI

IŞİD'e ait olduğu söylenen sosyal medya hesaplarından dün akşam 19 dakikalık bir video yayımlandı.

SOSYAL MEDYANIN EN ÇOK TARTIŞILAN SORUSU: IŞİD VİDEOSUNDA YAKILANLAR TÜRK ASKERİ Mİ?

Videoda üniformalı iki kişinin yakılarak öldürüldüğü görülüyor. IŞİD, bu kişilerin Türk askeri olduğunu öne sürüyor.

TEYİT EDİLMEDİ

Ancak, videonun gerçekliği ve bu kişilerin kimliklerine ilişkin teyit edilmiş kesin bir bilgi bulunmuyor.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Fırat Kalkanı operasyonu çerçevesinde Suriye’de IŞİD’e karşı başlattığı operasyonlar sürüyor. El Bab’a doğru ilerleyen Türk birliklerine karşı düzenlenen saldırılarda bu hafta 16 asker hayatını kaybetti.

El Bab bölgesinde devam eden operasyonlarla ilgili Türk Silahlı Kuvvetlerinden de bir açıklama yapıldı. Açıklamada savaş uçakları ile düzenlenen hava operasyonunda 22 IŞİD militanının öldürüldüğü, 51 hedefin de vurulduğu belirtildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri Fırat Kalkanı operasyonunu 24 Ağustos'ta başlatmıştı.

FACEBOOK, TWITTER VE YOUTUBE'DA ERİŞİM SIKINTISI

Facebook, Twitter ve YouTube ile birlikte birçok siteye, dün akşam saatlerinden bu yana erişimde sıkıntı yaşanıyor. Yaşanan sıkıntının nereden kaynaklandığı henüz netlik kazanmazken, kısıtlamanın saat 23.50'dan itibaren başladığı belirtiliyor. Kısıtlama olup olmadığına yönelik yetkililerden henüz açıklama yapılmadı. Bazı kullanıcılar sosyal medyanın yanı sıra Google ve benzeri birçok siteye ulaşamadıklarını bildiriyor.

Facebook, Twitter ve YouTube'a henüz açıklanan resmi bir erişim yasağı söz konusu değil; sadece bu sitelere erişmeye sağlayan kullanıcılar uzun bir süre sitenin sayfasının açılmasını bekliyor. Sayfa ya çok geç açılıyor ya da hiç açılmıyor ve hata mesajıyla karşılaşılıyor.

"SOSYAL MEDYAYA ERİŞİM SIKINTISININ NEDENİ 'IŞİD VİDEOSU' MU" İDDİASI

Sosyal medyada yapılan bazı yorumlarda, kısıtlamanın IŞİD'in Suriye'de elinde tuttuğu 4 Türk askerini şehit ettiğine yönelik video paylaşmasıyla ilgili haberler yayımlandıktan sonra meydana geldiği görüşünde. IŞİD, akşam saatlerinde resmi sitesi olan Amaq'ta yayınladığı videoyla Suriye'de elinde tuttuğu 4 Türk askerini şehit ettiğini duyurdu. IŞİD'in iddiasına yönelik yetkililer tarafından henüz herhangi bir açıklama yapılmadı.

IŞİD'in 1 Eylül 2015'te kaçırdığı ileri sürülen Serter Taş ile asker olduğunu iddia ettiği Fethi Şahin'le ilgili pek çok tartışmalı iddialar gündeme getiriliyor.

Sefter Taş, daha önce, IŞİD'in yayın organı Konstantiniyye Dergisi'ne röportaj vermişti.

Sosyal medyada özellikle Fethi Şahin'in IŞİD sempatizanı olduğu ve kişisel sosyal medya hesabı olduğu ileri sürülen hesaplarda IŞİD'i destekler nitelikte paylaşımlar yaptığı iddia ediliyor.

HDP'Lİ VEKİL SEFTER TAŞ İÇİN SORU ÖNERGESİ VERMİŞTİ

HDP Iğdır Milletvekili Emin Adıyaman, Sefter Taş için Meclis'e soru önergesi vermişti.

IŞİD'in yayınladığı söz konusu videoda kamuoyunu rahatsız edebilecek, terör örgütlerinin propagandasına hizmet edebilecek unsurlar bulunduğundan, Mynet yayın politikası sebebiyle hiçbir görüntüye yer verilmemiştir.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler