HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

IŞİD dergisi Rumiyah'ta yine Erdoğan hedef gösterildi

IŞİD propaganda dergisi Rumiyah’ta bir kez daha Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef gösterdi.

IŞİD dergisi Rumiyah'ta yine Erdoğan hedef gösterildi

IŞİD, aralarında Türkçe ve İngilizce’nin de olduğu 10 dilde ‘yayın yapan’ propaganda dergisi Rumiyah’ın beşinci sayısını çıkardı. Türkiye’yi hedef gösteren IŞİD (DEAŞ), bir kez daha Reina saldırısını üstlenerek, derginin son sayısında hem Türkiye'yi hem Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yine hedefe koydu.

Birçok dilde yayınlanan IŞİD (DEAŞ) örgütünün propaganda dergisi Rumiyah’ta, örgüt 39 kişinin hayatını kaybettiği Riena saldırısını da bir kez daha üstlendi.

ERDOĞAN'A AÇIK TEHDİT

Amerika’nın Sesi’nden Hilmi Hacaloğlu’nun haberine göre, 40 sayfalık dergide hem Türkiye hem de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açık şekilde tehdit edildi. Örgüt, ‘Kafirlerin suikast ile öldürülmesi’ başlıklı makalede Erdoğan’ın fotoğrafını kullandı.

Yazıda Kur’an-ı Kerim’in Tevbe Suresi’nin 5. ayetine ve 14. yüzyılda Suriye’de yaşamış din adamı İbni Kesir’in tefsirine atıfla suikastların meşru olduğu iddia edildi. Türkiye’deki IŞİD hücrelerine eylem çağrısı yapılan yazıda, İbn’ül Arabi, El Kurtubi ve İmam Buhari’den de alıntılar kullanıldı.

TÜRKİYE'YE ‘KAFİR LAİK HÜKÜMET’ NİTELEMESİ

‘Türkiye’nin Cürümleri’ başlıklı bir başka yazıda da ‘kafir laik hükümet’ nitelenen Türkiye tehdit edildi. Dergide, yakıldığı iddia edilen Türk askerlerine ilişkin fotoğraflar ile öldürüldüğü iddia edilen ÖSO militanlarının fotoğrafları da yayınlandı.

Bu arada örgüt, yılbaşı İstanbul’un popüler gece kulüplerinden Reina’da saldırıyı bir kez daha üstlendi. Türkiye’ye ‘Haç’ın hizmetçisi’ diyerek hakaret eden dergi, saldırıyı tek bir kişinin yaptığını yinelerken eylemde otomatik silahla birlikte el bombalarının da kullanıldığını iddia etti.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler