HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

IŞİD Felluce’de karşı saldırıda bulundu

Irak ordusu Felluce kentinin merkezine doğru ilerlemeye çalışırken, karşı taarruzuyla karşılaştı. Örgüt, 100 kadar keskin nişancı ve bomba yüklü araçlarla Irak ordusuna saldırdı.

IŞİD Felluce’de karşı saldırıda bulundu

Felluce'nin dışında Irak ordusuna ait zırhlı araçlar

Irak ordusu Felluce kentinin merkezine doğru ilerlemeye çalışırken bugün Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) karşı taarruzuyla karşılaştı.

Irak ordusu Felluce'yi IŞİD'in elinden geri almak için 23 Mayıs tarihinde operasyon başlatmıştı.

Irak Felluce'yi IŞİD'den kurtarmak için operasyon başlattıIrak ordusu Felluce'ye girdiIrak güçlerinin kentin güneyindeki Namiye mahallesine girmelerinden bir gün sonra, ordu çok sayıda IŞİD militanının karşı saldırısına uğradı.

Iraklı yetkililer saldırıyı püskürttüklerini ancak kayıp verdiklerini açıkladı.

100 IŞİD'li saldırdıYardım kuruluşları Felluce kentinden çıkamayan 50 bin kadar sivilin güvenliği konusunda endişeli.

Gelen bilgilere göre IŞİD için savaşmayı reddedenler öldürülüyor ve insanlar açlıktan hayatlarını kaybediyor.

Felluce ve Musul Irak'ta IŞİD'in elinde bulunan iki büyük kent.

HRW: Irak'ta IŞİD'in elindeki Felluce'de açlık başladıFelluce operasyonunu yürüten Iraklı Korgeneral Abdülvahab el Saad AFP ajansına yaptığı açıklamada saldırıya 100 kadar IŞİD militanının katıldığını bunlardan 75'inin öldürüldüğünü söyledi.

Felluce'de olduğu iddia edilen IŞİD militanlarının internette yayınlanan fotoğrafı

Irak ordusunun verdiği kayıp sayısını açıklamayan El Saad "Üzerimize ağır silahlarla geldiler ama bombalı araçlar ya da intihar bombacıları kullanmadılar” dedi.

Ancak bölgedeki özel kuvvetler AP ajansına açıklamalarında IŞİD'in altı bomba yüklü araç gönderdiklerini ancak hiçbirinin hedefine ulaşamadığını söyledi.

IŞİD'in ayrıca saldırıda keskin nişancılar ve tüneller kullandıkları da bildirildi.

Siviller çapraz ateş altındaFelluce'den ayrılan ailelere yardım eden Norveç Mülteci Konseyi genel sekreteri Jan Egeland şehirde "insani bir felaketin” başladığını açıkladı.

Egeland "Aileler güvenli bir çıkış olmadan çapraz ateşin ortasında kaldı. Savaşan taraflar sivillere çok geç olmadan güvenli çıkışı garanti etmeli” dedi.

Felluce'de Irak ordusu ve IŞİD arasında yoğun çatışmalarFelluce'nin en büyük hastanesinden gelen bilgilere göre Pazartesi günü 32 sivil hayatını kaybetti.

Felluce'den kaçabilen siviller Garma kentine sığındı.

Hastane yetkilileri 23 Mayıs'ta başlayan harekattan bu yana 20'si IŞİD üyesi olmak üzere 50 kişinin hayatını kaybettiğini söylüyor.

Irak'taki BBC muhabiri Jim Muir sivillerin durumunun oldukça kötü olduğunu bildiriyor.

Muir Felluce halkının çok az gıda ve ilaçla geçirdikleri dokuz aylık kuşatmanın ardından, kent merkezine yönelik hücumla tehlike altında olduklarını söylüyor.

Anbar eyaletindeki Felluce şehri Ramadi ve Bağdat arasında yer alıyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler