HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

IŞİD keskin nişancısının kan donduran cinayetleri

IŞİD'in son yayınladığı video yine kan dondurdu. Suriye'nin doğusunda çekildiği düşünülen görüntülerde bu sefer keskin nişancı cinayetleri yer alıyor.

Mynet Dış Haberler

IŞİD yeni yayınladığı video izleyenleri bir kez daha dehşete düşürdü. IŞİD militanı bir keskin nişancının işlediği cinayetlerin derlendiği görüntülerin Hollywood yapımı 'American Sniper' filmine karşı propaganda amaçlı kurgulandığı düşünülüyor.

Suriye'nin doğusundaki Deir Ezzor bölgesinde çekildiği sanılan 3 dakikalık görüntülerde keskin nişancının 12 cinayetine yer verilmiş. Ölüm makinesi keskin nişancının kimliği ve kaç kişiyi öldürdüğü ise gizli tutuluyor.

'AMERICAN SNIPER' FİLMİNE GÖNDERME

Korkunç videonun yayınlanma amacının Oscar ödüllü film American Sniper'a karşı propaganda yapmak amaçlı olduğuna inanılıyor. Gerçek bir karakterden esinlenen Hollywood yapımı film ABD deniz kuvvetlerinde görevli eski asker ve keskin nişancı Chris Kyle'ın hikayesini konu alıyordu.

Chris Kyle'ın ABD donanmasıyla Irak'ta görev yaptığı 10 yıl içerisinde 160 tan fazla kişiyi öldürdüğü kabul ediliyor. Kyle, 2012 yılında donanmadan emekli olmasının ardından otobiyografisini kaleme almış ve kitabı kısa sürede çok satanlar listesine girmişti. Clint Eastwood'un Kyle'ın kitabından uyarladığı filmi American Sniper, geçtiğimiz aylarda ABD'de vizyona girmiş ve gişede hasılat rekorları kırmıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler