HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

IŞİD Kobani'de: 16 köy 'ele geçirildi'

IŞİD'in Suriye'nin Kobani olarak bilinen ve Türkiye'nin Suruç ilçesiyle sınır komşusu olan bölgesinde büyük bir harekat başlattığı ve 16 Kürt köyünü ele geçirdiği belirtiliyor.

IŞİD Kobani'de: 16 köy 'ele geçirildi'

Adını İslam Devleti olarak değiştiren Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün Suriye'nin Kobani olarak bilinen ve Türkiye'nin Suruç ilçesiyle sınır komşusu olan bölgesinde büyük bir harekat başlattığı ve birçok köyü ele geçirdiği belirtiliyor.

Reuters haber ajansına bilgi veren YPG militanları IŞİD'in bölgeye ağır silahlarla ve çok kalabalık olarak geldiğini söyledi.

Köylere düzenlenen saldırılarda IŞİD'in tanklar kullandığını belirten YPG'liler, yaklaşık 16 Kürt köyünün IŞİD tarafından ele geçirildiğini ifade etti.

BBC Türkçe'ye bilgi veren Suruç Kaymakamlığı'ndan bir yetkili de sınırın karşı tarafında yoğun çatışmalar yaşandığını doğruladı ve "IŞİD'in üç koldan saldırıya geçtiği haberlerini alıyoruz. Bazı köyleri ele geçirmişler" dedi.

Kaymakamlık yetkilisi "Şu an için en büyük endişemiz karşı taraftan büyük bir göç dalgası gelmesi" dedi ve sınırdaki Türk köylerinde herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını belirtti.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nden Rami Abdulrahman, Reuters'a yaptığı açıklamalarda "Köyleri basıyorlar. Çok fazla sayda militanla bölgeye geldiler" diye konuştu.

Halk Savunma Birlikleri ya da YPG olarak bilinen silahlı Suriyeli Kürtler ülkenin kuzeyinde, Türkiye sınırına yakın bölgelerde IŞİD militanlarıyla uzun süredir çatışıyor.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler