HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

IŞİD Kobani'de adım adım geriliyor

Kobani'de koalisyon güçlerinin hava saldırıları yoğunlaşırken, Bir Kürt yetkili İslam Devleti militanlarının Kobani'nin bazı kesimlerinden çekildiğini söyledi.

IŞİD Kobani'de adım adım geriliyor

Bir Kürt yetkili İslam Devleti militanlarının Kobani'nin bazı kesimlerinden çekildiğini söyledi. Idris Nasan BBC'ye yaptığı açıklamada son günlerde IŞİD'in şehrin % 20'den fazlasının kontrolünü kaybettiğini söyledi.

ABD savunma yetkilileri ABD önderliğindeki hava saldırıları yoğunlaşırken Kobani etrafında yüzlerce militanın öldürüldüğünü söylüyorlar.

ABD Başkanı Barack Obama ve Avrupalı liderler Irak ve Suriye'de IŞİD'in ilerleyişini durdurmak için daha fazlasını yapmak konusunda anlaştılar.

İngiltere Başbakanı David Cameron'un makamı tarafından yapılan açıklamada, bir video konferansta, Obama ile İngiltere, Fransa, Almanya ve İtalya liderlerinin Irak ve Suriye'de "kapsayıcı bir politik yaklaşım" ve yerel güçlerin eğitime desteği hızlandırmaya karar verdikleri belirtildi.

Kobani'de IŞİD militanlarıyla YPG güçleri arasındaki çatışmalar devam ederken, ABD dün ve bugün gerçekleştirilen hava operasyonlarıyla ilgili bir açıklama yayımladı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Merkez Kuvvetler Komutanlığı'nın yayımladığı açıklamada, Suriye'de 18 hava operasyonu yapıldığı ve bu operasyonların 16'sında IŞİD militanlarının konuşlandığı binaların bombalandığı belirtildi.

Merkez Kuvvetler Komutanlığı'nın açıklamasında, bombardımanda çok sayıda IŞİD mevzisinin vurulduğu kaydedildi.

Açıklamada ayrıca dünden itibaren Irak'ta 5 hava operasyonu gerçekleştirildiği, Haditha Barajı yakınlarına yapılan operasyonda IŞİD'in silahlı bir aracının ve sığınağının imha edildiği ifade edildi.

Irak'taki diğer 4 operasyonun ise Beici yakınlarına yapıldığı ve bir IŞİD binasının, donanımlı savaş aracının, makineli tüfeğin ve topçu silahının vurulduğu öğrenildi.

'IŞİD kentten geri çekilmedi'

Öte yandan IŞİD tarafından kuşatılan Kobani'de YPG (Halk Savunma Güçleri) ile IŞİD arasındaki çatışmalar devam ediyor.

Bölgede ABD önderliğindeki koalisyon güçlerinin IŞİD mevzilerine yönelik hava saldırıları artsa da, IŞİD'in kentte kontrol altına aldığı bölgelerden çekilmediği ifade ediliyor.

ABD Başkanı Barack Obama dün "Kobani'deki durum endişe verici" açıklamasında bulunmuştu.

ABD önderliğindeki koalisyona dahil olan 20 ülkenin askeri temsilcileri dün Washington'da bir araya gelmiş, atılacak somut adımları ve koalisyonun nasıl koordine olacağını görüşmüştü.

YPG güçleri ve IŞİD arasındaki çatışmaların ise şehrin kuzeyindeki eski YPG karargâhı yakınlarında yoğunlaştığı belirtiliyor. IŞİD'in bu binayı Cuma günü ele geçirdiği belirtilmişti.

Kobani'nin batısındaki iki ayrı bölgede YPG'nin IŞİD'i geri püskürttüğü bildiriliyor.

Ayrıca bugün Mürşitpınar sınır kapısı yakınlarında da büyük bir patlama meydana gelmiş, patlamanın etkisiyle yükselen duman sınırın Türkiye tarafından da rahatlıkla görülebilmişti. Ancak patlamaya neyin neden olduğu henüz bilinmiyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler