HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'IŞİD Libya'da 9 yabancıyı kaçırdı'

IŞİD militanlarının Libya'da bir petrol tesisinde çalışan dokuz yabancıyı kaçırdığı öne sürüldü. Örgütün sekiz güvenlik görevlisinin başını kestiği, bunu gören bir çalışanın ise kalp krizi geçirerek öldüğü de iddia edildi.

'IŞİD Libya'da 9 yabancıyı kaçırdı'

IŞİD militanlarının Libya'da bir petrol tesisinde sekiz güvenlik görevlisini öldürdüğü ve dokuz yabancı çalışanı kaçırdığı iddia edildi.

Avusturyalı yetkililer, kaçırılanlar arasında dört Filipinli, bir Avusturyalı, bir Bangladeşli, bir Çek ve bir Ganalı bulunduğunu, bir kişinin kimliğinin ise henüz belirlenemediğini bildirdi.

Avusturya Dışişleri Bakanı, El Gani petrol tesisine saldıran militanların, güvenlik görevlilerinin başlarını kestiğini söyledi.

BBC'ye konuşan Libya ordusu sözcüsü Ahmet el Mesmari, Tripoli'nin 700 kilometre güneydoğusunda kalan petrol tesisinin Cuma günü saldırıya uğradığını söyledi.

El Mesmari kaçırılan çalışanlarla ilgili henüz bir bilgi elde edemediklerini ve teyit edilmiş herhangi bir haber bulunmadığını kaydetti. Ordu sözcüsü, saldırı sırasında baş kesilmelerini gören bir çalışanın kalp krizi geçirerek öldüğünü de sözlerine ekledi.

Kaçırıldığı ileri sürülen dokuz yabancının "Value Added Oilfield Services" (VAOS) adlı petrol şirketinde çalıştığı öğrenildi. VAOS ise hangi militanların saldırıyı gerçekleştirdiğine ve çalışanlarının nereye götürüldüğüne dair ellerinde hiçbir bilgi bulunmadığını kaydetti.

Şirket, saldırıda hiçbir çalışanının ölmediği ve zarar görmediği konusunda ısrar etti.

IŞİD Libya'da nasıl güçlendi?

Libya Ulusal Petrol Birliği sözcüsü Muhammed El Harari ise BBC'ye yaptığı açıklamada yabancı çalışanların kaçırıldığını henüz teyit edemediklerini söyledi.

El Hariri, El Gani petrol tesisindeki Libyalı çalışanların iki saat rehin tutulduğunu ve daha sonra bırakıldığını söyledi. Serbest bırakılan çalışanların, militanların birkaç yabancı çalışanı rehin aldığını ileri sürdüğü öğrenildi.

Ülkede iç çatışma sürüyor

Kaddafi'yi devirmek için güçlerini birleştiren iki grup, 2011'de eski liderin devrilmesinin ardından gücü tek elde toplamak ve petrol sahalarını ele geçirmek üzere çatışmaya başlamıştı.

Uluslararası kamuoyu tarafından tanınan Başbakan Abdullah el Thinni'nin Tobruk hükümeti, Libya Şafağı'na karşı mücadele veriyor. Libya Şafağı adlı grup, geçen yıl Tripoli'yi ele geçirmiş ve İslamcı örgütleri kendi çatısı altında toplayarak, kendi yönetimini kurmuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler