HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

IŞİD, Libya'ya 'kadın savaşçıları gönderiyor'

The Times gazetesi, IŞİD'in Libya'nın batısına kadın savaşçılarla, kadın intihar bombacılarını gönderdiğini yazdı. Örgüt daha önce kadınları zabıta ve emniyet görevleri için kullanıyordu.

IŞİD, Libya'ya 'kadın savaşçıları gönderiyor'

Times gazetesinin haberine göre IŞİD, daha önce lojistik ve şehir içi zabıta ve emniyet görevi verdiği kadınları savaşmaları için Libya'ya gönderiyor. Yerel yetkililerin ifadelerine dayandırılan haberde IŞİD'in kadın savaşçıları Libya'nın batısındaki Sabratha'ya gönderdiği belirtiliyor.

Haberde şu ifadeler var:

"Times gazetesine konuşan askeri konsey başkanı Tahir el Gharabli, Sabratha'da geçen hafta en az yedi kadın militanın gözaltına alındığını, üçten fazla kadının da öldürüldüğünü söyledi."

"IŞİD'in kadın savaşçı kullandığı ilk defa kayda geçmiş oldu. Daha önce Suriye ve Irak'taki kadın cihatçılar, Rakka ve Musul'daki mevzileri denetlemek ve zabıta gibi savaşı dışı görevlerle sınırlandırılıyordu."

'60 İngiliz var'

Trablus'ta gazeteye konuşan El Garabli, "(Bu hafta) erkeklerle beraber savaşan birkaç kadın öldürüldü. İçlerinden birinin üzerinde patlayıcı yüklü yelek vardı, kendisini patlatmaya çalıştı" dedi.

Sabratha Belediye Başkanı Hüsey el Thwadi de "Kadınlar genellikle savaş bölgesinde lojistikle ilgileniyorlar ama aynı zamanda savaşıyorlar" diye konuştu.

The Times gazetesinin haberine göre aralarında en az 60 İngiliz'in bulunduğu IŞİD'in kadın üyeleri bugüne kadar yalnızca zabıta ve emniyet görevlerini üstleniyordu.

El Hansa Tugayı olarak bilinen kadın timi, Rakka ve Musul'ta devriye geziyor ve IŞİD'in kıyafet kurallarına ve ahlak kurallarına uymayan kadınları cezalandırıyordu. Silahlı olmalarına rağmen savaşmıyorlardı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler