HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

IŞİD lideri Bağdadi'nin durumuyla ilgili çelişkili haberler

Guardian gazetesi, iki ayrı kaynağa dayanarak IŞİD lideri Ebu Bekir El-Bağdadi'nin geçen ayki bir hava saldırısında ağır yaralandığını bildirdi. Irak bu bilgiyi teyit ederken ABD Savunma Bakanlığı ise iddiayı doğrulamadı.

IŞİD lideri Bağdadi'nin durumuyla ilgili çelişkili haberler

IŞİD lideri Ebu Bekir el-Bağdadi'nin durumuyla ilgili çelişkili bilgiler ortaya atılıyor.

İngiliz Guardian gazetesine konuşan kaynaklar, IŞİD (Irak Şam İslam Devleti) lideri Ebubekir el-Bağdadi'nin geçen ay koalisyon güçlerinin bir hava saldırısında ağır yaralandığını ve örgütü yönetemez durumda olduğunu iddia etti.

Irak hükümet sözcüsü Tuğgeneral Saad Maan, BBC'ye Bağdadi'nin yaralandığı yönündeki haberi doğruladı.

Ancak Maan, hava saldırısının hangi ülke tarafından düzenlendiği hakkında bilgi vermedi ve sadece "koalisyon güçleri" tarafından düzenlendiğini söylemekle yetindi.

ABD Savunma Bakanlığı ise Bağdadi'nin durumuyla ilgili bilgisinin olmadığını açıkladı.

Pentagon sözcüsü Steve Warren gazetecilere yaptığı açıklamada, Bağdadi'yle ilgili geçen ay da benzer haberler çıktığını, bahsedilen günkü hava saldırılarında Bağdadi'nin hedef alınmadığını ancak örgütün yönetiminin koalisyon güçleri için meşru hedefler arasında olduğunu belirtti.

Gazetenin sözlerini alıntıladığı Iraklı danışman Hişam el-Haşimi, "Evet, Umm el-Rous köyü yakınlarındaki el-Baaj'da, 18 Mart'ta, yanındaki bir grupla birlikte yaralandı” dedi.

Guardian, bir Batılı bir diplomatın ise, Bağdadi'nin Mart ayında yaralandığını yazdı ve bu yaraların ilk başta hayati tehlike taşıdığını, ancak IŞİD liderinin daha sonra yavaş yavaş iyileşmeye başladığını söylediğini aktardı.

Bu kişi gazeteye, Bağdadi'nin henüz örgütün günlük denetimini eline almadığını da belirtti.

IŞİD, Irak ve Suriye'nin bir bölümünü kontrol ediyor. Bağdadi, IŞİD'in Haziran ayında Irak'ın Musul kentini ele geçirmesinin ardından "halifeliğini" ilan etmişti. ABD, Bağdadi'nin yakalanmasına yardımcı olacak kişi ya da kişilere 10 milyon dolar ödül vadetmişti.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler