HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

IŞİD lideri en çok Gaziantep'teki kedisini özlemiş

Terör örgütü IŞİD'in üst düzey liderlerinden Raşit Kasım, ilk röportajında şaşırtan açıklamalarda bulundu. Kasım, en çok Gaziantep'teki kedisini özlediğini söyledi.

IŞİD lideri en çok Gaziantep'teki kedisini özlemiş

IŞİD liderlerinden Raşit Kasım, ilk röportajını verdi. Kasım, en çok özlediği şeyin Fransa'dan Suriye'ye giderken uğradığı Gaziantep'te bıraktığı kedisi olduğunu söyledi.

DÜNYADA EN ÇOK ARANAN KİŞİLER ARASINDA

IŞİD liderlerinden Raşit Kasım (Rachid Kassim), Washington'da yaşayan Amarnath Amarasingam'a konuştu. Cihat uzmanı akademisyen Amarasingam'a konuşan 29 yaşındaki Kasım dünya üzerinde en çok aranan kişiler arasında.

EŞİ VE KIZI İLE SURİYE'YE GELMİŞ

Fransa doğumlu Kasım ülkesinde iki polis bir de Katolik rahibi öldürüp Suriye'ye kaçtı. Kasım, "Her şeyi arkamızda bıraktık. Eşim ve küçük kızımla, cebimizde sadece 1500 euro varken Suriye'ye geldik. En çok Gaziantep'te bırakmak zorunda kaldığım harika kedimi özlüyorum" dedi.

'ALLAH'A DÜŞMAN BİRİNİN KAFASINI KESMEK ZEVKTİR'

İngiliz Daily Mirror gazetesi Amarasingam'ın Kasım'a, "Kafa keserken ne hissediyorsunuz?" sorusunu yönelttiğini yazdı. Kasım'ın cevabı ise, "Bir hayvanın kafasını kesmek zordur. Ama Allah'a düşman olan birinin kafasını kesmek bir zevktir" oldu.

'FRANSA'DA POLİSLER TARAFINDAN ÇOK YAKINDAN TAKİP EDİLİYORDUM'

Kasım, "Fransa'da polisler tarafından çok yakından takip ediliyordum. Sabahları koşuya çıktığımda iki polis beni takip ediyordu. Fark etmemem için saklanıyorlardı ama bu durum çok komik gözüküyordu" dedi.

IŞİD lideri, "Fransa'da kalsaydım büyük bir saldırı hazırlardım. Oradayken de bunu düşündüm ama ailem korktu. Müslüman olmayan topraklarda yapılan en ufak saldırı bile Suriye'deki büyük bir saldırıdan daha iyidir" diye ekledi.

Kasım, örgütün Fransa'da saldırı düzenlemeye devam edeceğini dile getirdi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler