HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

IŞİD militanları Libya’da bir otele saldırdı: 3 görevli hayatını kaybetti

IŞİD militanı olduğu belirtilen 5 kişinin Libya'da bulunan Corinthia Oteli'ne düzenlediği saldırı sonucu 3 güvenlik görevlisi ve 5 turistin yaşamlarını yitirdiği açıklandı.

IŞİD militanları Libya’da bir otele saldırdı: 3 görevli hayatını kaybetti

Libya'da bulunan lüks bir otele IŞİD militanı olduğu belirtilen maskeli 5 kişi tarafından saldırı gerçekleştirildiği bildirildi. Otelde bulunan 12 turistin rehin alındığı olayda en az 3 güvenlik görevlisi ve 5 turistin de yaşamlarını kaybettiği belirtildi.

AFP'ye konuşan bir güvenlik yetkilisi, etrafları kuşatılan saldırganların kendilerini 24'üncü katta havaya uçurduğunu söyledi. Saldırıyı IŞİD'in Libya kolu üstlendi.

Trablusgarp Güvenlik Birimi Başkanı tarafından yapılan açıklamada saldırının gerçekleştirildiği Corinthia Otelinde uzaklaştırma çalışmalarının devam ifade edildi. Otelin çevresi güvenlik kuvvetlerince kuşatıldı.

BEŞ TURİST ÖLDÜ

AP'nin haberine göre, özel harekat komutanı Mahmud Hamza, uydudan yayın yapan El Neba televizyonuna yaptığı açıklamada, beş turistin öldüğünü söyledi. Hamza, hayatını kaybeden kişilerin hangi ülkeden olduğunu açıklamadı.

"Durumun kontrol altında" olduğunu söyleyen Hamza, saldırganların nerede olduğunu belirtmedi ancak otelde başka rehine olmadığını ifade etti.

Otel yetkililerinden Hasan El Abey ise, kurşun geçirmez yelek giyinmiş maskeli 5 kişinin otele zorla girdiklerini belirterek, saldırganların havaya ateş açtıklarını kaydetti. Otelin, saldırganlar ile görevliler arasında çıkan çatışmadan kısa bir süre önce boşaltıldığını bildiren Abey, deniz kenarında park halinde bulunan bomba yüklü bir aracın da patlatıldığını belirtti.

Libya'nın ünlü otellerinden olan Corinthia Otelinin Avrupalı ve Türk müşterilerinin de olduğu öğrenildi.

OTELDE TÜRK, İTALYAN VE İNGİLİZ TURİSTLER VARDI

Associated Press'e konuşan bir Corinthia Oteli çalışanı; otelde Türk, İtalyan ve İngiliz misafirlerin kaldığını, ancak saldırı anında otelin büyük oranda boş olduğunu ifade etti. AP, rehinelerin hangi ülkeden olduğunun bilinmediğini belirtti.

Otel çalışanı, kurşun geçirmez yelek giyen beş saldırganın, lobide etrafa rastgele ateş açtığını söyledi.

Bir emniyet yetkilisi, Reuters'a yaptığı açıklamada, "Güvenlik güçleri misafirleri tahliye ediyor. Saldırganlarla güvenlik güçleri arasında çatışma yaşandı. Saldırganların 23'üncü katta rehin tuttuğu kişiler olabilir. Bu yüksek bir olasılık" dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler