HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

IŞİD Şam'ın dış mahallerinde saldırı başlattı

IŞİD, Suriye başkentinin bazı dış mahallerinde silahlı muhalif gruplara saldırı başlattı. Saldırı IŞİD'i, Şam merkezine şimdiye kadarki en yakın noktasına taşıdı.

IŞİD Şam'ın dış mahallerinde saldırı başlattı

IŞİD (Irak Şam İslam Devleti), Suriye başkenti Şam'ın güney bölümündeki bazı dış mahallerde silahlı muhalif gruplara saldırı başlattı. Saldırının IŞİD'i, Şam merkezine şimdiye kadarki en yakın noktasına taşıdığı bildiriliyor.

Ancak IŞİD'in saldırıyla, hali hazırda silahlı muhalif grupların elinde bulunan alanları kontrol altına almaya mı çalıştığı yoksa Suriye yönetiminin hakim olduğu alanlara doğru mu yöneleceği henüz bilinmiyor.

Bir bölgede IŞİD ile İslam Ordusu arasında çatışmaların yaşandığı bildiriliyor. Bir başka bölgede ise örgütün Ecnad el-Şam grubuyla çatıştığı aktarılıyor.

BBC Arapça Servisi'nin Lübnan'dan bildiren Suriye Muhabiri Rami Ruhayem, henüz IŞİD ile Suriye ordusu güçleri arasında bir çatışma yaşandığına dair bilginin bulunmadığını aktarıyor.

Ruhayem, bu son saldırıların IŞİD'in kapsamlı bir şekilde Şam'a ilerlemesinden ziyade, silahlı muhalif gruplar arasındaki bir çatışma olmasının daha olası göründüğünü belirtiyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler