HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

IŞİD savaş uçağını düşürdü, pilotu esir aldı

Suriye'de terör örgütü IŞiD'in kontrolünde bulunan Rakka kentinde bir savaş uçağı düştü. IŞİD uçağın Ürdünlü pilotunun IŞİD tarafından esir alındığı bildirildi.

IŞİD savaş uçağını düşürdü, pilotu esir aldı

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, IŞİD'in Rakka kenti yakınlarında Koalisyon Güçleri'ne ait bir savaş uçağı düşürdüğünü açıkladı. Uçağın pilotunun Ürdünlü olduğu belirtiliyor.

IŞİD’in Suriye'nin Rakka kentinde uçağını düşürerek yakaladığını iddia ettiği Ürdünlü pilotun görüntüleri de sosyal medyada yayıldı.

'CAN GÜVENLİĞİNDEN IŞİD SORUMLU'

Ürdün ordusu da, Suriye'deki hava operasyonunda bir savaş uçağının düştüğünü ve pilotun IŞİD'in eline geçtiğini doğruladı. Ürdün, esir alınan pilotun can güvenliğinin IŞİD'in sorumluluğunda olduğunu belirtti.

Ordudan yapılan yazılı açıklamada, "Kraliyet Hava Kuvvetlerine ait çok sayıda uçağın, Rakka'da IŞİD'in terör yuvalarına yönelik askeri operasyonları sırasında bir uçağımız düşürüldü. Pilotu da IŞİD tarafından rehin alındı" denildi.

IŞİD'in işlediği suçların gizli kalmadığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bilinen bir gerçektir ki bu örgüt terör planlarını gizlemiyor. Irak'ta, Suriye'de çok sayıda masum Müslüman ve gayrimüslimi öldürdü. Söz konusu bölgeleri yerle bir etti. Pilotun hayatından, IŞİD ve onu destekleyenler sorumludur"

ABD önderliğindeki koalisyon güçleri Suriye ve Irak'ta IŞİD'in mevzilerine yönelik hava operasyonları düzenliyor. Suriye'de IŞİD'e hava operasyonu düzenleyen koalisyonun içinde ABD, Suudi Arabistan, Ürdün ve Bahreyn bulunuyor.

Suriye'deki Esad rejimi de, zaman zaman IŞiD'in mevzilerini havadan vuruyor.

EYLÜL'DE İSTANBUL'A GELMİŞ

Haberin ardından esir alınan pilota ait olduğu öne sürülen bir Facebook sayfası ortaya çıktı. Moath Alkasassbeh ismine ait olan bu Facebook hesabında, yakalanan pilot olduğu iddia edilen kişinin bir savaş uçağının yanında çekilmiş fotoğrafının yanı sıra Eylül ayında İstanbul'da çekilmiş bir fotoğraf da bulunuyor.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler