HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

IŞİD, Selahattin kentinde Türkmen köylerine saldırıyor

Terör örgütü IŞİD, Irak'ın Selahattin kenti kırsalında yaptığı baskında, 1'ü Türkmen albay olmak üzere 5 güvenlik görevlisini öldürdü.

IŞİD, Selahattin kentinde Türkmen köylerine saldırıyor

Irak'ın Selahattin iline bağlı Tuzhurmatu ilçesinin batısında yer alan Bir Ahmed, Zengili ve Abbud köylerine gece yarısından sonra terör örgütü IŞİD tarafından sürpriz saldırı düzenlendi.

Adı geçen üç köyü Irak Ordusu ve Tuzhurmatu polisi ile Şii Haşdi Şabi askerleri koruyordu. Tuzhurmatu Sağlık Dairesinden alınan bilgiye göre, çatışma bölgesine giden Tuzhurmatu polis müdürü Türkmen kökenli Albay Mustafa Hasan Beyatlı'nın konvoyu IŞİD tarafından yol kenarına döşenen bombalarla hedef alındı. Saldırıda polis müdürü ile 2 subay ve 2 polis olay yerinde hayatını kaybetti.

Tuzhurmatu Kaymakamı Şellal Abdul ise AA muhabirine saldırıya maruz kalan köylere çok sayıda askeri güç takviyesi yapıldığını aktardı.

Köylere saldırılar devam ederken, çatışmalarda ölü ve yaralılar olduğu bildirildi.

'IŞİD TAKTİK DEĞİŞTİRİYOR'

Bu arada, Amerikan Merkezi Haber Alma Teşkilatı CIA Başkanı John Brennan, IŞİD'in son dönemde kaybettiği topraklar için taktik değiştirebileceği uyarısında bulundu.

Brennan, "IŞİD kaybettiği topraklara karşılık kendi alanı dışında yüksek profilli saldırılar da dahil muhtemelen daha fazla gerilla taktikleri kullanacak” dedi.

CIA Başkanı, IŞİD'in dünya genelinde onbinlerce savaşçısı bulunduğunu, bunun El Kaide'nin en güçlü zamanından daha fazla olduğunu kaydetti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler