HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

IŞİD Suriye-İsrail sınırında 'güç kazanıyor'

İngiliz Times gazetesi, IŞİD'e bağlı bir grubun İsrail-Suriye sınırında, Golan Tepeleri yakınlarında hakim olduğu alanı genişlettiğini bildirdi. Gazete, bu durumun İsrail ve Ürdün'ü kaygılandırdığını belirtti.

IŞİD Suriye-İsrail sınırında 'güç kazanıyor'

İngiliz Timesgazetesi, IŞİD'e bağlı bir grubun İsrail-Suriye sınırında, Golan Tepeleri yakınlarında ilerleme sağladığını bildirdi.

İsrail mahreçli habere göre IŞİD'e bağlılığını ilan eden Yermuk Şehitleri Tugayı adlı grup bugünlerde Suriye'de, İsrail ve Ürdün sınırındaki bölgede Batı destekli silahlı muhalif gruplarla çatışmalarda kazanım elde ediyor ve hakimiyet alanını genişletiyor.

İsrail, 1967'deki savaş sırasında Golan Tepeleri'ni ele geçirmiş ve işgal etmişti.

Haberde, "Yaklaşık 900 militanın Kuneytra bölgesinde, birçok köy ile El Şajarah ve Camlah kasabalarını ele geçirdiğine inanılıyor" ifadesi yer aldı. Times, bu durumun Ürdün ve İsrail'de kaygı yarattığını yazdı.

Gazeteye konuşan Batılı bir diplomatik kaynak, "Bu bir sorun. Ürdün kaygılı, herkes kaygılı" derken, bir İsrailli uzman ise, "Batı'ya doğru kayıyorlar ve bundan hoşlanmıyoruz. Çok kaygılıyız" diye konuşmuş.

Batı destekli gruplar ise gazeteye, IŞİD'in bölgede etkisini artırdığını belirtmiş. Özgür Suriye Ordusu sözcüsü Issam El-Reis Times'a, "Sekiz intihar bombacısı gördük. Yaşları 17 ila 20 arasındaydı. Hepsi yerel adamlar. Bununla nasıl rekabet edebilirsiniz" açıklamasını yaptı.

Gazete, çatışmalarda bir tarafta IŞİD'e bağlı militanların diğer tarafta ise küçük gruplar ve Nusra Cephesi'yle ittifak halindeki ÖSO'nun bulunduğunu yazıyor.

Times, İsrailli yetkililerin konuyla ilgili Ürdünlü yetkililerle birlikte çalıştığını belirtiyor.

Gazete, Yair Golan adlı bir İsrailli ordu komutanının, Suriye'deki çatışmalarda yine de kendileri açısından en büyük tehdidinse İran olduğunu söylediğini aktarıyor.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler