HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

IŞİD, Tabka Askeri Havalimanı'nın kontrolü ele geçirdi

Suriye'nin Halep şehrine ilerleyen terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), bu kent ile Türkiye arasındaki bağlantıyı kesmeye çalışıyor.

IŞİD, Tabka Askeri Havalimanı'nın kontrolü ele geçirdi

AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, IŞİD güçleri sabah saatlerinde Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) kontrolündeki Azez ilçesine ağır silahlarla saldırdı.

Halep kırsalında ilerleyen IŞİD ile ÖSO arasında devam eden çatışmalarda her iki taraftan da kayıplar olduğu bildirildi. Yaralanan bazı ÖSO askerleri Kilis'te tedavi altına alındı.

IŞİD'in aynı bölgeye geçen hafta başlattığı saldırıyı durduran ÖSO kuvvetlerinin bugünkü çatışmalarda da terör örgütüne ağır kayıplar verdiği kaydedildi.

Azez'e 5 kilometre kadar yaklaşan IŞİD unsurları, kasabayı ele geçirerek iki önemli stratejik hedefine ulaşmayı planlıyor. Terör örgütü, halen ÖSO'nun kontrolündeki es-Selame Sınır Kapısı'nı alarak geçişlerden elde edilecek geliri ele geçirmek istiyor.

Diğer yandan IŞİD, Azez kasabasını ele geçirerek ÖSO'nun Türkiye üzerinden elde ettiği sınır ticareti gelirleri ve lojistik desteği kesmeyi amaçlıyor.

Yerel kaynaklar, bu iki hedef için saldırı başlatan terör örgütünün Rakka, Tel Abyad, Cerablus ve Çobanbey kasabalarındaki çok sayıdaki militanını çatışma bölgesine sevk ettiğini aktarıyor. Azez kasabası, Türkiye'ye 5 kilometre mesafedeki Kilis ile Halep'i birbirine bağlayan yol üzerinde bulunan önemli bir stratejik konuma sahip.

ÇOK SAYIDA REJİM ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ

Yerel kaynaklar, IŞİD militanlarının uzun süren şiddetli çatışmaların ardından Tabka Askeri Havaalanı'nda tamamıyla kontrolü ele geçirdiğini belirtti. IŞİD'in havaalanını ele geçirmesinden sonra çok sayıda rejim askerini öldürdüğü ve esir aldığı kaydedildi.

Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) ile Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) de IŞİD'in Tabka Askeri Havaalanını ele geçirdiği yönündeki haberleri doğruladı.

SON ASKERİ NOKTA KAYBEDİLDİ

Söz konusu havaalanının rejimin kuzeydeki son "askeri noktası" olduğu belirtiliyor.

İki gün önce Suriye birliklerinin IŞİD'in ele geçirmeye çalıştığı hava üssünün etrafında yürüttükleri ağır saldırılar sonucunda çok sayıda cihatçı militanı öldürdüğü haberleri basında yer almıştı. Hatta öldürülenler arasında Türkiye’yi tehdit eden IŞİD’in basın sözcüsü Ebu Musa ve örgütün önde gelen komutanlarından Ebu Salem El Jazravi'nin de bulunduğu iddia edilmişti.

(AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler