HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

IŞİD Türkçe video yayınladı

IŞİD'e yakın sosyal medya hesaplarından paylaşılan videoda 'İstanbul'u fethedelim' deniyor ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ile işbirliği yapmakla suçlanıyor.

IŞİD Türkçe video yayınladı

Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) yakın sosyal medya hesaplarından paylaşılan Türkçe videoda 'İstanbul'u fethedelim' deniyor ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ile işbirliği yapmakla suçlanıyor.

Elinde tüfeklerle kayalık bir yerde oturan üç IŞİD militanının görüldüğü videoda sadece bir kişi konuşuyor ve Türkiye'de hükümetin hem ABD ile hem de PKK ile işbirliği yaparak IŞİD'e karşı savaştığı ifade ediliyor.

'Müslümanlara yardım edin, ateistlerle savaşın' denen videoda, Türkiye'nin hükümetin politikalarına karşı ayaklanması çağrıları yapılıyor.

IŞİD'e yakın sosyal medya hesapları tarafından paylaşılan video, örgütün Türkiye'yi doğrudan hedef alan ilk propaganda videosu olarak görülüyor.

ATATÜRK VE ERDOĞAN HAKKINDA ŞOK İFADELER

Akıcı bir Türkçe'yle konuşması dikkatlerden kaçmayan IŞİD militanı videoda Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında ağır ifadeler de kullanıyor.

IŞİD militanı, Erdoğan hakkında 'hain' ve 'haçlılarla işbirliği yapıyor' suçlamalarında bulunuyor.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler