HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

IŞİD yeniden saldırıyor: Hedef Kobani

Bir süredir Irak'taki ilerleyişi durdurulan IŞİD Suriye'de tekrar harekete geçti. Hedef ise Kürt bölgesinde yer alan Kobani. PYD Eşbaşkanı Salih Müslim uluslararası destek istedi.

IŞİD yeniden saldırıyor: Hedef Kobani

Irak'ta ilerleyişini durduran IŞİD'in tekrar Suriye 'ye dönerek Kürt bölgesinde yer alan Kobani Kantonu'na saldırı başlattığı öğrenildi.

Bölgeyi kontrol altında tutan PYD'nin Eş Başkanı Salih Müslim IŞİD’in saldırılarını Twitter'dan duyururken saldırıda ağır silahlar kullanıldığını ve Şengal (Sincar) bölgesinde yaşanana benzer bir katliam yaratmaya çalıştığını söyledi. Müslim uluslararası bir destek görmediklerini belirterek yardım istedi.

15 Eylül 'den itibaren 3 koldan başlatıldığı belirtilen saldırıyla ilgili ANF'de çıkan haberde ise, 100'den fazla IŞİD militanının YPG'lilerce öldürüldüğü öne sürüldü. Haberde 3 köylü ve 8 YPG'linin de çatışmalarda öldüğü belirtildi.

TÜRKİYE SINIRINDA 16 KÖYÜ ELE GEÇİRDİLER

IŞİD Suriye’nin kuzeyinde gerçekleştirdiği saldırılar sonucu Türkiye sınırında bulunan 16 Kürt köyünü ele geçirdi.

Reuters’a açıklama yapan bir YPG komutanı Kürtlerin yaşadığı Kobani kenti yakınlarında gerçekleştirilen saldırıda IŞİD militanlarının ağır silahlar ve tank kullandığını bildirdi.

Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü kurucusu Rami Abdulrahman da köylerin IŞİD tarafından ele geçirildiğini doğruladı. Reuters’a telefonla bilgi veren Abdulrahman saldırıya çok sayıda IŞİD militanının katıldığını aktardı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler