HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

IŞİD'den Irak ve Suriye'de korkunç infazlar

IŞİD, Suriye'nin Mayadin kentinde Ramazan ayında oruç tutmadıkları gerekçesiyle iki erkek çocuğunu asarak öldürdü. Kanlı örgüt Irak'ta ise 15 kişiyi korkunç yöntemlerle infaz etti.

IŞİD'den Irak ve Suriye'de korkunç infazlar

Merkezi Londra'da bulunan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, IŞİD militanlarının pazartesi günü Mayadin'e bağlı Ezzor kentinde 18 yaşın altında olduğu belirtilen iki erkek çocuğunu gündüz vakti yemek yediği gerekçesiyle astığını ileri sürdü.

Gözlemevi, militanların, çocukların boyunlarına da ‘'Ramazan'da oruç tutmadı' yazılı bir yazı astığını duyurdu. İngiliz Independent gazetesi de Gözlemevi'nin kurucusu Rami Abdel Rahman'ın Fransız Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, çocukların bedenlerinin IŞİD'in sözde polis merkezi yakınlarında bir çarmıha asıldığını söyledi.

Rahman, çocukların söylendiğine göre yemek yerken yakalandıklarını boyunlarına da Ramazan'da oruç tutmadıklarını iddia eden bir yazı asıldığını söyledi.

15 KİŞİYİ KORKUNÇ ŞEKİLDE İNFAZ ETTİLER

IŞİD, Irak’ın Ninova kentinde 15 kişiyi infaz ettiği görüntüleri yayınladı. Görüntülerde örgütün casuslukla suçladığı ve Iraklı oldukları belirtilen 15 kişiyi üç gruba ayrılarak farklı yöntemlerle öldürdüğü anlar kaydedilmiş.

Korkunç kayıtta 3 kişinin roket atılarak, 5 kişinin boğularak ve 7 kişinin de vücutlarına bomba bağlanarak öldürüldüğü görülüyor.

Enkaz görüntüleriyle başlayan videoda üç kişi bir arabaya bindiriliyor. Daha sonra bir militan araca doğru roket atıyor ve içindekiler yanarak can veriyor. İkinci grup, bir kafesin içine konularak vinçle havuzun içine indiriliyor ve boğularak ölüyor. 7 kişi ise vücutlarına bomba bağlanarak öldürülüyor.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler