HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

IŞİD'e 'gelin gitmek isteyen kız' Londra'da durduruldu

IŞİD'e katılmak üzere Türkiye üzerinden Suriye'ye gitmek isteyen Londralı kız, Daily Mail gazetesinin durumu ortaya çıkarması üzerine polis tarafından engellendi.

IŞİD'e 'gelin gitmek isteyen kız' Londra'da durduruldu

Irak Şam İslam Devleti IŞİD'e katılmak üzere Türkiye üzerinden Suriye'ye gitmek isteyen Londralı bir genç kızın seyahat planları Daily Mail gazetesinin yardımıyla engellendi.

TIKLAYIN: IŞID SON SINIR KAPISINI DA ELE GEÇİRDİ

TIKLAYIN: ANTİK KENT PALMYRA IŞİD'İN ELİNDE

Ablası da Suriye'de olan genç kızın bir IŞİD savaşçısıyla evlenme planları yaptığı iddia ediliyor.

Londra Emniyeti Scotland Yard, gazetenin ihbarı üzerine 16 yaşındaki genç kızın ailesi ve yerel yetkililerle temas halinde olduklarını bildirdi. İngiltere İçişleri Bakanı da, durumun "IŞİD tehdidinin ne kadar ciddi olduğunu" gösterdiğini söyledi.

Daily Mail gazetesine göre, terörle mücadele ekipleri çarşamba günü genç kızın evine gitti.

IŞİD savaşçısıyla evlilik planları

Gazete, Londralı kızın gelecek hafta sınavları bittikten sonra bir cihatçıyla evlenmek için Türkiye ve İsviçre üzerinden Suriye'ye gitmeyi planladığını yazdı.

Olay, kendisine 16 yaşında süsü veren bir gazetecinin, genç kızın halen Suriye'de olan ablasıyla sosyal medya üzerinden yaptığı görüşmeler sonucu ortaya çıktı.

IŞİD'e sempatizan 'yetiştirmekle' bilinen ablanın, gazeteciyi Suriye yolculuğunda kızkardeşine eşlik etmesi için iknaya çalıştığı bildirildi.

İngiliz polis yetkilileri, Pazartesi günü "zarar görebilecek durumda olan" bir genç kızın varlığından haberdar olduklarını ve derhal genç kızın kimliğini tespit edip, korumak için gerekli önlemlerin alındığını açıkladı.

Terörle mücadele biriminden Richard Walton, "bu olay sosyal medyanın ne kadar hızla gençleri etki altına almakta kullanıldığını gösteren bir örnek" dedi.

İçişleri Bakanı Theresa May de, IŞİD tehdidine dikkat çekerek gençleri bu tür durumlara karşı korumanın tüm toplumun sorumluluğu olduğunu söyledi.

Şubay ayında Londra'nın doğusundan üç genç kız, IŞİD'e katılmak üzere Türkiye üzerinden Suriye'ye gitmiş, olay büyük yankı uyandırmıştı.

Scotland Yard geçen hafta da 700'den fazla İngiliz vatandaşının Suriye'ye gittiğinin sanıldığını, bunlardan yarısının geri döndüğünü bildirdi. Scotland Yard, Suriye'ye gidenlerin önemli bir bölümünün IŞİD'e katılma niyetiyle yola çıktıklarını belirtti.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler