HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

IŞİD'e karşı hava operasyonu

ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri gece 01.00 sularında Suriye'deki Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) hedeflerine hava saldırısı düzenledi. 9 Ocak'tan bu yana hava operasyonlarında 492, Türkiye'den açılan ateşte 370 IŞİD üyesi öldürüldü.

IŞİD'e karşı hava operasyonu

Doğan Haber Ajansı ve Anadolu Ajansı'na bilgi veren askeri kaynaklar çok sayıda IŞİD üyesinin etkisiz hale getirildiği ve silah mevzilerinin imha edildiğini söyledi.

Askeri kaynaklar 9 Ocak 2016 tarihinden bu yana Suriye tarafındaki IŞİD mevzilerinden Türkiye'ye yapılan saldırılara Türkiye'nin uluslararası hukuk kuralları çerçevesinde mukabelede bulunduğu ve bulunmaya devam ettiğini ifade ettiler.

Türkiye'den açılan ateşle '370 IŞİD'li öldürüldü'

Şu ana kadar bu saldırılara yanıt olarak Türkiye tarafından çeşitli ateş destek vasıtaları ile 5 bin 330 atım yapıldığı ve açılan ateşler sonucunda IŞİD'e ait çok sayıda silah mevzi, barınak ve karargah olarak kullandıkları binaların imha edildiği belirtildi.

Ajanslara bilgi veren askeri yetkililer, yapılan atışlarla tespit edilebilen 370 IŞİD üyesinin öldürüldüğünü belirtti.

Son haftalarda, Suriye'de IŞİD mevzilerinin bulunduğu belirtilen bölgelerden atılan roketler, Kilis'e isabet etmişti. Son olarak dün Kilis'teki bir camiye isabet eden roket nedeniyle 1 kişi hayatını kaybetmişti.

Hürriyet Gazetesi Kilis'in karşısındaki hedeflerin vurulma kararının ardından koalisyon güçlerine IŞİD mevzilerine ilişkin koordinatları Türkiye'nin verdiğini yazdı. Habere göre IŞİD'i bombalayan uçaklar İncirlik Üssü'nü kullanıyor.

Öte yandan askeri kaynaklar koalisyon güçlerinin hava operasyonları konusunda 9 Ocak tarihinden bu yana Suriye tarafındaki IŞİD hedeflerine 167 hava harekatı düzenlendiğini açıkladı. Bu operasyonlar sonucu 492 IŞİD üyesinin öldürüldüğü belirtildi.

Güvenlik kaynakları, son olarak gece 01.00'de koalisyon güçlerine ait uçaklarca gerçekleştirilen taarruzlarda çok sayıda IŞİD üyesinin de etkisiz hale getirildiğini ve silah mevzilerinin imha edildiğini bildirdi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler