HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

IŞİD'e katılmak isteyen İngiliz yakalandı

Türkiye üzerinden Suriye'ye geçerek IŞİD'e katılacağı iddia edilen İngiliz vatandaşı bir kadın Ankara'da otobüs terminalinde yakalandı.

IŞİD'e katılmak isteyen İngiliz yakalandı

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şehirler arası otobüs terminalinde (AŞTİ) düzenledikleri operasyonla İngiliz vatandaşı Jalila Nadra H. isimli 22 yaşındaki kadını gözaltına aldı.

Genç kadının IŞİD'e katılmak için Türkiye üzerinden Suriye'ye geçmeye çalıştığı iddia edildi. Jalila Nadra H, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki ifade işlemlerinin ardından sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğüne teslim edildi.

Geçen hafta da aynı amacı taşıyan İngiliz vatandaşı üç genç İstanbul'da yakalanmıştı. Sınırdışı edilerek İngiltere'ye gönderilen gençler kefaletle serbest bırakılmıştı.

Gafur H, Muhammed N. ve Muhammed Abdulla H, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanlığının çalışmaları sonucu, "yabancı savaşçı" olduğu değerlendirilen kişilerin Türkiye'den geçişlerini önlemek için oluşturulan risk analiz grubunda görevli polislerin takibine takılmış ve İstanbul'da havalimanında gözaltına alınmıştı.

İngiliz hükümeti, yaklaşık 600 İngiliz vatandaşının savaşmak için Suriye'ye ve Irak'a gitmiş olabileceğini tahmin ediyor.

Kaynak: AA, Al Jazeera

aljazeeraturk

Suriye: Predator düşürdük

İsrail'de Netanyahu kazandı

Ordu'da kreşte şüpheli ölüm

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler